Cafe Bar & Restoran naslovna broj 058
15.07.2022 Restoran

Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran! Goran Abramović pravi najbolju Napoletanu na svetu!

Kuvarske kapice stigle u Srbiju. 121 restoran, 76 restorana u POP kategoriji, 31 vinarija i 6 kraft pivara su obuhvaćene čuvenim Gault & Millau vodičem.

Srbija ima vrhunske pizza majstore

I sad kad su nas Francuzi prepoznali i priznali, pitanje je šta je sledeće? Gambero Rosso? Falstaff? Ili, kao što je šef Miloš Jovanović svojevremeno izjavio za naš magazin da je potrebno napraviti naš domaći vodič. Bez obzira koliko je želja lepa, radi se o utopiji, osuđenoj na propast. I to iz više razloga.
Prvo, ko je taj autoritet ko bi napravio selekciju jer i posle Michelina i G&M salva nezadovoljstva se mogla čuti u gastronomskim kuloarima. Možete zamisliti šta bi se desilo kada bi se neko iz Srbije usudio da oceni rad onog drugog. Hajde, da i to zanemarimo, jer uvek je bilo i biće više nezadovoljnih, nego onih sa smeškom na licu. Drugi, daleko ozbiljniji problem je ko bi obišao celu Srbiju i sve restorane koji bi mogli ući u konkurenciju. 200 restorana, na primer, pa to pomnožite sa 4 jela, pa to pomnožite sa bar 2 posete, dolazimo do 1.600 isprobanih jela. Minimum. Podeljeno na 365 dana, značilo bi da je potrebno probati malo više od 4 jela dnevno?!? I opet ostaje pitanje da li bi se dobila realna slika. S obzirom da Tom Kruz nije zainteresovan za snimanje Nemoguće Misije po ovom scenariju, nama preostaje da čestitamo svima onima koji su se našli pod crvenim i žutim gastronomskim nebom, a ostalima da im se to dogodi sledeće godine.

Cafe Bar & Restoran naslovna broj 058

Drugi događaj, nama značajan je da je Hadži Jovan Mrđenović održao obećanje i ponovo možete uživati u njegovom tekstu. Treći događaj koji nas je obradovao su uspesi Danijela Zlatkovića i Goran Abramović koji su dokazali da Srbija ima vrhunske pizza majstore.
Enso ima novi letnji meni i pršti od ukusa. Šef Dušan Petković nam je otkrio Just A Maestro kuhinju, a šef Dušan Todić je pričao o svojoj kulinarskoj filozofiji. Šef Miloš Ristić nam se javio iz Kanade i šta je sve proživeo na svom putovanju od hotela Moskve, preko Najrobija, Rtnja do Britanske Kolumbije.
Ispratili smo šta se desilo na Decanterovom ocenjivanju vina, a Milan Perić nam je otkrio šta sve Carlsberg priprema za ovo leto.
Kad smo kod leta, nadamo se da od posla nećete imati vremena da pročitate sve što smo vam pripremili, a mi u redakciji ćemo i dalje razmišljati o domaćem vodiču i isprobavanju onih 4 jela dnevno.

S poštovanjem
Redakcija magazina
Cafe Bar & Restoran

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: LUKA ŠARAC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije