Šumatovac više nije pizzeria i vratio je stari sjaj
Kultni beogradski restoran Šumatovac, na kome su se oduvek okupljale viđenije face, diše u novom ruhu, ujedno donoseći prepoznatljivi duh prošlosti.
„Šumatovac se vraća na vrh ugostiteljske scene, gde mu je i mesto“
Prethodnih petnaest godina Šumatovac je zapravo bio pizzeria, što novi vlasnici smatraju da nije pravac u kom legendarna kafana zvučnog naziva treba da ide. Upravo ovom idejom su se vodili prolazeći kroz sve faze izmene i prilagođavanja ponude restorana, vraćajući na meni jela nacionalne kuhinje. Samim tim, dobijen je novi, zaštićeni, identitet koji vraća Šumatovac na vrh ugostiteljske scene. Gde i pripada.
Što se tiče kategorizacije i jasnog pravca, koketirano je između kafane i restorana, tako da je dobijen autentični srpski bistro, što se odnosi i na meni. Naravno, ambijent je prilagođen modernom vremenu. Prate ga tople boje, novi abažuri, slike, tapete koje se sjajno uklapaju u kompletan enterijeri novi nameštaj koji upotpunjuje čitavu sliku. Bašta, takođe, dobija novi izgled uz novi nameštaj, pergole, stolnjake i mnoštvo zelenila. Zapravo, i njoj se vraća izgled koji zaslužuje.
Šumatovac se otvara u 8 časova i nudi 25 različitih kombinacija za doručak
Vrata restorana otvaraju se u 08.00 svakog dana. Od jutra je u ponudi širok asortiman jela za doručak, čak 25 različitih kombinacija, tako da svako može utoliti glad bez obzira da li preferira lagan tj. zdraviji obrok ili standardni, poput poširanih jaja, gibanice, mantija itd. Uz doručak, restoran Šumatovac gostima poklanja ceđenu pomorandžu i espresso, što je zaista lep gest ali i primamljiva ponuda, uzimajući u obzir da su cene više nego korektne.
Uz večeru čaša vina gratis
Slična situacija će biti i sa čašom vina, koja će uz večeru biti gratis. Inače, ručak i večera obiluju nacionalnim specijalitetima koji su zaista specifični i rađeni po najvišim standardima. Konkretno, sa menija se izdvajaju svinjska plećka, svinjska bajadera – što je zapravo otkošteno praseće pečenje zapečeno u peći na drva, dealno za formiranje hrskave korice sjajnog ukusa.