Pizzeria Cafeteria Italiana - enterijer
09.04.2024 Restoran

Pizzeria Cafeteria Italiana – mesto s aromom espressa i napolitanske pice

Pizzeria Cafeteria Italiana sa radom je počela 3. 12. 2016. godine, kao poduhvat istinskih zaljubljenika u espresso – Bodana Rasića i Milana Stojkovića, koji su više od 12 godina u svetu kafe kao partneri Atlantic grupe i distributeri Barcaffe espressa. Lokal je od starta pokupio simpatije gostiju svojom umerenom elegancijom i kvalitetnom ponudom.

Pizzeria Cafeteria Italiana u novobeogradskom A bloku je mesto u kom se savršeno prepliću opojni mirisi sveže espresso kafe i prave originalne pizze Napoletane

Prirodno je bilo da ponuda ide na viši nivo i od prošle godine nakon dogovorene saradnje sa prijateljem kuće i jednim od najboljih pizzaiola na ovim prostorima Damirom Karpuzijem, mesto menja naziv u Pizzeria Cafeteria Italiana. Ovom saradnjom učinjen je znatni korak u razvoju.

Nakon nešto više od 15 godina pripremanja pizza Napoletane i bogatog iskustva, Damir Karpuzi prihvatio je novi izazov, stao je iza tima sjajnih i mladih pizzaiola, koji po njegovim standardima i receptima pripremaju jednu od najboljih i najhvaljenijih napolitanskih pizza na ovim prostorima.

Pizzeria Cafeteria Italiana - Milan Stojkovic Damir Karpuzi Bodan Rasic

Treba istaći i to da je Damir ambasador i instruktor cenjenje napuljske škole GPN, i da sa zadovoljstvom obučava nove pizzaiole koji postaju istinski zaljubljenici u ovaj planetarno najpopularniji stil pripremanja. Svakog meseca organizuju se pojedinačne obuke za pizaiole u objektu. Pizzeria Cafeteria Italiana, takođe je sertifikovana pizzeria od strane GPN škole od čijih visokih standarda se ne odustaje. Takođe, Damir je pre 14 godina prvi doneo savremenu (contemporanea) pizzu u Srbiju koju karakteriše deblji rub u odnosu na klasičnu Napoletanu. Lakša je za jelo jer se klasična napolitanska pizza pravi sa 60% vode, a savremena od 70% do 90% hidratacije u zavisnosti od iskustva pizzaiuola.

Kako do savršeno ukusne pizza Napoletane

Pizzeria Cafeteria Italiana - Damir Karpuzi

Kako dolazi do savršenog ukusa otkriva nam instruktor pizzaiuolo Damir Karpuzi.
Za izradu testa koristi se italijansko brašno tipa 0 sa visokim sadržajem glutena i proteina. Fermentacija traje 48 sati sa visokom hidratacijom testa i do 85% vode, zavisno od brašna koje se koristi, vlažnosti vazduha, vremenskih uslova itd. Testo je prepoznatljivo po vazdušastoj strukturi ruba pice, mekoći samog testa i što, žargonski rečeno, na stomak ne pada teško. Koriste se najfiniji sastojci koji većinom dolaze iz Italije. Stalno istražujemo, isprobavamo i ispitujemo samo testo, svakog meseca imamo promene u meniju, uvek nešto novo i zanimljivo nudimo našim gostima kako im nebismo dosadili – kroz smeh dodaje Damir i ističe: “Najprodavanije naše pizze su Tartufata con burata, pizza di Karpuzi, pizza di carne, Mortazza… A za ukus dođite i isprobajte. Ceo proces proizvodnje ne bi bio kompletan da ne koristimo najbolju pizza peć, SudForni Opale, koja na stabilnoj temepraturi od 470°C pomaže da naše pizze zadrže željeni kvalitet i kontinuitet. Potrebno je svega 90 sekundi da se pica ispeče na vulkanskom kamenu što mu daje poseban ukus i strukturu.”

Pizzeria Cafeteria Italiana u unutrašnjem delu poseduje više od 50 sedećih mesta.
Gostima je na raspolaganju i prostrana bašta ispred koje je dečije igralište.

Pizzeria Cafeteria Italiana

Uroša Martinovića 17, A blok, Novi Beograd
Tel. +381 11 770 4797
Radno vreme: 08.00-22.00
IG @pizzeria_cafeteria_italiana

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: MARKO BUKOROVIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije