05.04.2023 Food

Srbija je dobila prvu sertifikovanu pizza akademiju

Tekuća 2023. godina ostaće upisana u analima srpskog ugostiteljstva kao godina u kojoj je pokrenuta neuobičajena i jedinstvena Akademija na ovim prostorima, koja ima za cilj da edukuje i osposobi mlađe generacije za jedan vrlo lep, zanimljiv i profitabilan posao.

„Škola je inspirisana najboljom pizza školom iz Napulja“

“Zaista nam je velika čast što smo u saradnji sa najprestižnijom napuljskom asocijacijom pizzaiuola (A.P.N.) osnovali prvu sertifikovanu Pizza Akademiju u Beogradu. Ovo je veliki projekat inspirisan najboljom pizza školom iz Napulja. Cilj obuke je da stvorimo visoko profesionalnu figuru, potpuno osposobljenu za rad i to ne samo kad nas u zemlji već u celom svetu“, istakao je jedan od osnivača Miloš Stojković.

Idealna je kako za početnike tako i za stručno usavršavanje

Obuka je sveobuhvatna, organizovana po najvišim standardima. Idealna je kako za početnike tako i za unapređenje veština i stručno usavršavanje. Namenjena je onima koji žele da ulažu u svoju profesionalnu budućnost učeći od najboljih predavača i najznačajnijih napuljskih, odnosno svetskih majstora pizze Napoletane.
Edukacija traje 30 dana, zanimljiva je i dinamična. Polaznici na startu dolaze u dodir sa sirovinama, zatim upoznaju podneblja sa kojih one dolaze, detaljno uče tehnike pripreme kroz tradiciju ali i suvremeni pristup, takođe, upoznaju vrednosti ishrane i savlađuju relevantne propise.

Učitelji su priznati i proslavljeni majstori

Učitelji su priznati i proslavljeni majstori/pizzaiuoli, počasni članovi napuljske asocijacije (A.P.N.), univerzitetski profesori i profesionalci u sektoru sa dugogodišnjim iskustvom i relevantnim nastavnim planom i programom, koji sadrži teme od suštinskog značaja za formiranje profesionalne ličnosti.
Akademija za buduće pizzaiuole nalazi se u ulici Bulevar Despota Stefana 128a, u centru Beograda. Prostire se na 300 m2 i čine je dve moderno opremljene celine. Prva prostorija potpuno je osposobljena za praktičan rad, dok je u drugom delu učionica za teoretsku nastavu. Za pripremu pice koriste se nove, moderne peći od kojih je jedna na struju a druga na drva. Svaki pojedinac ima zasebnu radnu stanicu.

„Profesija pizzaiuola se ne može improvizovati“

“Profesija pizzaiuola ne može se improvizovati, već zahteva ozbiljnu obuku od strane onih koji su primili ovo bogatstvo znanja sastavljenog od ručnih veština, gestova i tehnika. Savetujem polaznicima ali i onima koji se dvoume da uvek investiraju u sebe jer zapravo tako grade sigurniju budućnost”, ističe aktuelni prvak sveta u pravljenju S.T.G. pice Napoletane, osnivač i profesor u Akademiji, Goran Abramović.
Nakon završene obuke, moguća je praksa u najpoznatijim picerijama, od kojih su neke članice APN-a. Akademija ima saradnju sa hotelima, apartmanima i drugim smeštajnim kapacitetima za studente iz inostranstva. Za strane državljane omogućene su usluge tumača i prevodioca.

PIZZAIUOLI SCHOOL SERBIA
Bulevar Despota Stefana 128a, Beograd
Instagram: pizzaiuoli_school_serbia
Telefoni: +381 61 6596 583 i +381 64 2013 444

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: PIZZAIUOLI SCHOOL SERBIA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije