04.04.2023 Drink

Pivara Beck’s proizvela pivo koje je napravila veštačka inteligencija

Pivara Beck’s je odlučila da obeleži 150. godina postojanja na originalan način u skladu sa modernim tendencijama.

Beck’s Autonomous je prvo pivo u čiju se izradu nije umešao čovek

AB InBevova pivara Beck’s je svoju godišnjicu obeležila novim konceptom – pivom koje je u potpunosti razvila veštačka inteligencija. Od recepture, preko brendiranja i marketinga je delo AI. Najviše su koristili ChatGPT i Midjourney, a pivo je dobilo ime Beck’s Autonomous i proglašeno je prvim potpuno mehanički kreiranim pivom na svetu.
U izjavi za magazin Drinks Business, Beck’sova direktorka marketinga Laura Salway, objasnila je da je njena kompanija uvek bila vodeća u inovacijama u svetu piva i da je oduševljena ograničenom serijom piva i marketinškom kampanjom koju je napravila veštačka inteligencija. Vrlo hrabro od gospođe Laure koja bi, ukoliko se veštačka inteligencija pokaže uspešnom mogla ostati bez posla.

Beck’s Autonomous je pilsner od lokalnih i 100% prirodnih sastojaka

Beck’s Autonomous je pilsner sa 5 procenata alkohola i dolazi u hibridnoj limenci od stakla i aluminijuma od 330 mililitara, kojih će na tržištu biti samo 450 komada.
“Veštačka inteligencija je razvila recept od lokalnih nemačkih i 100 procenata prirodnih sastojaka. Ovaj koncept smatramo super uzbudljivim, jer veštačka inteligencija se očito razume u pivo i zna šta Beck’s čini tako ukusnim”, kažu iz menadžmenta kompanije.
AB InBev planira dalje istraživati korišćenje veštačke inteligencije u proizvodnji piva, ali i prodaji i marketingu. Kažu da je probna serija Beck’s Autonomousa samo prvi korak u tom smeru.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: DRINKS BUSINESS

FOTO: INSTAGRAM i SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije