Predstavljamo: Magazin Cafe Bar & Restoran za jul i avgust
Pred vama je novi, julski, broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora,...
pročitaj jošNagradu za Najboljeg chefa do 30 godina osvojio je Nikola Rosić iz Beograda, a nagradu mu je uručio član Žirija za dodelu nagrada Dimitrije Acevski.
Prvi put u u organizaciji Color Media Communications i Food Talk konferencije dodeljene su TASTE AWARDS 2023 – nacionalne nagrade za kvalitet u oblasti hrane. Nagrade su dodeljene u 22 kategorije, a o laureatima je odlučivao eminentni žiri.
Nikola Rosić je rođen krajem aprila 1995. godine u Beogradu. Odrastao je u porodici prepunoj gurmana, a baka je bila dugi niz godina chef kuhinje brojnih beogradskih restorana. Okružen specijalitetima i hedonizmom na dnevnom nivou, od strane majke oca, ujaka, bake i deke, logično je bilo da se profesionalno bavi gastronomijom. Završio je srednju turističku školu na Novom Beogradu, a nakon toga je upisao visoku hotelijersku školu, ali su poslovne obaveze bile tolike da je klasično školovanje trenutno na čekanju.
Na drugoj strani, Nikola započinje karijeru u restoranu Homa, nakon čega prolazi školu hotela Square Nine. Posle toga se ređaju Radisson, restoran ID, norveška rezidencija, restoran Mandala i saradnja sa šefom Čadom Sarnom. Sledi stažiranje u restoranu Frantzen, pa epizoda u restoranu Iris New Balkan Cuisine, ponovo stažiranje, ali ovog puta u restoranu Kontrast u Oslu, pa povratak u Iris. Otkriva da je cela karijera bila protkana konsalting projektima i postavljanjem kuhinja.
Po dodeli priznanja chef Nikola Rosić, koji trenutno vodi dva gastronomska projekta Thyme Street Food & Breakfast i Thyme Street Cuisine & Cocktails, izjavio je sledeće:
„Mogu samo da poručim mladim kolegama da ne odustaju, jer je tanka linija između ostvarenja sna i prosečnosti“, a na pitanje gde je pozicija srpske gastronomije, rekao nam je: „Moja je pretpostavka da je Balkan, a samim tim i Srbija, sledeća gastro stanica za istraživanje na globalnom nivou. Smatram da smo par godina unazad počeli da pokazujemo da konačno imamo kandidate za tu pozornicu. Kako vreme odmiče, sve ih je više. Radujemo se što je sve više takvih koncepata i radujemo se što smo deo tog segmenta“.
Antonio Bachour dominira stilom kao malo ko drugi, uz pažnju uvek usmerenu na nove trendove i principijelno zadržavanje autentičnog izraza. Kao tak...
pročitaj jošChef Eriko Rekanati decenijama koristi nauku u svakodnevnom kuvanju ali, kao i svaki umetnik, oslanja se na intuiciju. Chef Eriko Rekanati je jedan...
pročitaj jošChef Pim Tecamuanvivit je zaobilaznim putem ušla u profesionalni svet gastronomije. Dokazala se kao uspešan food writer dok je radila za New York T...
pročitaj još