NASLOVNA - HOTELI & Restorani
27.05.2024 Hoteli

Hoteli & Restorani, novi broj magazina je u distribuciji

Pred vama je novi broj magazina Hoteli & Restoran za period proleće – jesen. Kao i uvek donosimo vam zanimljive novosti iz hotelsko-restoranske industrije, a više o sadržaju saznajte u nastavku.

Hoteli & Restorani TEMA BROJA: Veštačka inteligencija u službi hotelske industrije

Čuveni svetski vodič Michelin, nakon što već 123 godine preporučuje restorane ulazi i u svet hotela. Saznajte na osnovu kojih kriterijuma će hoteli dobijate Michelinove ključeve i koji naši hoteli su već, na neki način, uvršteni u hotelski vodič. Ispratili smo izgradnju hotelskog kompleksa koji se gradi u Sremskim Karlovcima, dok je na Kopaoniku u planu izgradnja hotela Rozeta Resort & Residence. Posebnu pažnju smo posvetili sudbini legendarnog hotela Jugoslavija i zašto će, najverovatnije, biti srušen iz temelja.

Hoteli & Restorani AI

U temi broja obradili smo sve aspekte u kojima veštačka inteligencija može da bude od velike koristi hotelskoj industriji. Tamara Jovanović, pre-opening manager hotela Kocka nam je ispričala kako je protekao proces otvaranja hotela, sa kakvim se problemima suočavala i kako ih je rešila.

Hoteli & Restorani Tamara

Tehnička kompetentnost više nije dovoljna za današnju radnu snagu, Ona mora biti svesna da posedovanje kognitivnih veština unapređuje njihove karijere i živote i voljna da ih primenjuje u odgovarajućim situacijama. Sve ovo i još mnogo više na temu značaja kognitivnih veština govori prof. dr. Jelena Šuleić.

Hoteli & Restorani Kristijan

Chef Kristijan Marenić u svom autorskom tekstu iznosi i objašnjava tvrdnju da bi restoran u hotelu trebao biti zaseban poslovni subjekt.

Hoteli & Restorani Dragiša Damljanović

Dragiša Damljanović je novi Cellar master hotela St. Regis u Beogradu. U intervjuu nam otkriva kako se snašao na toj poziciji i kakvu gastronomsko-enološku ponudu možemo očekivati u ovom ekskluzivnom hotelu.  Chef Dimitrije Acevski u svom maniru podseća na, pomalo zaboravljena pravila kada je u pitanju hollandaise sos, jedan od majki sosova i temelja francuske i svetske kuhinje.

Hoteli & Restorani BućanChef Aleksandar Bućan nam je predstavio novi jelovnik u hotelu Mona Plaza, a pored toga saznali daleko više o njegovom profesionalnom putu, kao i viđenju kulinarstva.  U redovnim rubrikama svetski chefovi otkrivaju recepte za hotelski doručak, glavno jelo kao i desert. Srpska rakija je i u ovom broju dobila svoje mesto, a ovoga puta smo se pozabavili odgovorom na pitanje: Kako se određuje kvalitet rakije, šta je senzorna metoda i pojasnili smo zašto je stručna terminologija važna i kako se koristi.
Za ovaj broj priča i Lesley Gracie, dama koja je osmislila jedan od najpoznatijih brendova u svetu džina – Hendrick’s, a prošetali smo po hotelskim krovovima Beograda i donosimo vam ponudu njihovih roof top barova.

Sve ovo i još mnogo toga vas čeka u novom broju magazina Hoteli & Restorani, a kompletan magazin možete skinuti u PDF formatu na našoj web stranici.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTERSTOCK I PRIVATNA ARHIVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije