![Nammos Dubai restoran](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2024/07/Nammos-Dubai-restoran-370x280.jpg)
Besramno raskošan: Nammos Dubai je restoran sa najvećom zaradom na svetu
Nammos Dubai, besramno raskošan restoran u okviru Four Seasons-a, je restoran sa najvećom zaradom na svetu. Osim zarade, Nammos je poznat i po lis...
pročitaj jošPred vama je novi broj magazina Hoteli & Restoran za period proleće – jesen. Kao i uvek donosimo vam zanimljive novosti iz hotelsko-restoranske industrije, a više o sadržaju saznajte u nastavku.
Čuveni svetski vodič Michelin, nakon što već 123 godine preporučuje restorane ulazi i u svet hotela. Saznajte na osnovu kojih kriterijuma će hoteli dobijate Michelinove ključeve i koji naši hoteli su već, na neki način, uvršteni u hotelski vodič. Ispratili smo izgradnju hotelskog kompleksa koji se gradi u Sremskim Karlovcima, dok je na Kopaoniku u planu izgradnja hotela Rozeta Resort & Residence. Posebnu pažnju smo posvetili sudbini legendarnog hotela Jugoslavija i zašto će, najverovatnije, biti srušen iz temelja.
U temi broja obradili smo sve aspekte u kojima veštačka inteligencija može da bude od velike koristi hotelskoj industriji. Tamara Jovanović, pre-opening manager hotela Kocka nam je ispričala kako je protekao proces otvaranja hotela, sa kakvim se problemima suočavala i kako ih je rešila.
Tehnička kompetentnost više nije dovoljna za današnju radnu snagu, Ona mora biti svesna da posedovanje kognitivnih veština unapređuje njihove karijere i živote i voljna da ih primenjuje u odgovarajućim situacijama. Sve ovo i još mnogo više na temu značaja kognitivnih veština govori prof. dr. Jelena Šuleić.
Chef Kristijan Marenić u svom autorskom tekstu iznosi i objašnjava tvrdnju da bi restoran u hotelu trebao biti zaseban poslovni subjekt.
Dragiša Damljanović je novi Cellar master hotela St. Regis u Beogradu. U intervjuu nam otkriva kako se snašao na toj poziciji i kakvu gastronomsko-enološku ponudu možemo očekivati u ovom ekskluzivnom hotelu. Chef Dimitrije Acevski u svom maniru podseća na, pomalo zaboravljena pravila kada je u pitanju hollandaise sos, jedan od majki sosova i temelja francuske i svetske kuhinje.
Za ovaj broj priča i Lesley Gracie, dama koja je osmislila jedan od najpoznatijih brendova u svetu džina – Hendrick’s, a prošetali smo po hotelskim krovovima Beograda i donosimo vam ponudu njihovih roof top barova.
Sve ovo i još mnogo toga vas čeka u novom broju magazina Hoteli & Restorani, a kompletan magazin možete skinuti u PDF formatu na našoj web stranici.
Pitu Rooms ili najmršaviji hotel na svetu ima samo 7 soba, a zgrada je široka samo 2.8 metara. Kako što efikasnije iskoristiti prostor je izazov sa...
pročitaj još