Thyme Brdo jelo FRONT FOTKA
27.05.2024 Street Food

Otvoren Thyme Brdo, novi projekat trojice sjajnih mladih chefova

Uspeh Thyme Street koncepta bih najkraće opisao nazivom naše alternativne supergrupe Neočekivana Sila Koja Se Iznenada Pojavljuje i Rešava Stvar.

Thyme Brdo je „posledica“ kvaliteta prva dva objekta

Nakon uspešnog početka u Zemunu, gde su chefovi Nikola Rosić, Krsta Simović i Nenad Atanasković osvojili prestonicu svojim dinamičnim jelima i njihovom vizijom lične hrane, usledilo je otvaranje restorana Thyme Street Cuisine & Cocktails i angažovanje chefa Lazara Svrkote. U ovom restoranu su prošili ponudu fusion jela sa uticajem kuhinja dalekih zemalja.

Thyme brdo Enterijer

Kad sam pomislio da će tu, bar nakratko, stati, opet su me iznenadili. Trojica sjajnih mladih ljudi, koji itekako umeju da kuvaju, su u nedelju 27. 05. otvorili novi objekat pod nazivom Thyme Brdo koji se nalazi u Kirovljevoj ulici na broju 20.

Thyme Street food Nikola Rosić

Chefovi Nikola Rosić i Aleksandar Šovljanski

Thyme Brdo donosi miks prva dva lokala

Prvi utisak da je Thyme Brdo mešavina postojećih lokala, sa već prepoznatljivim detaljima ugostiteljskog, sada već slobono mogu reći, brenda Thyme. I biću maksimalno iskren i reći da mi se ovaj lokal najviše dopada. Iako se nalazi na prometnoj ulici, prostor je izolovan da se to uopšte ne oseti, a bašta predstavlja ozbiljno gastronomsko sklonište od gradske vreve.
Ako me nešto nije iznenadilo, to je hrana. Mešavina oba koncepta uz promišljene novitete koji su samo nastavak njihove gastronomske filozofije. Na čelu kuhinje je Aleksandar Šovljanski, a cela ekipa je nestrpljiva da svoje goste povedu na inovativno i maštovito gastronomsko putovanje.

Thyme Street burger

Da bih vam zagolicao maštu spomenuću glazirana rebra koja su posveta restoranu Momofuku Ko i chefu Dejvidu Čengu, Caesar summer pileću pitu od pilećeg batka sa ćimićurijem, ramstek sa daejang sosom uz bukovaču, pak čoi, paljeni kukuruz, jaje, krastavac i rotkvu.  A, tradicionalista u meni se obradovao što su se na meniju našli i Parmiđana i Bečka šnicla. Mislim da vam na kraju samo preostaje da se popnete na Brdo. Vredi.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije