Monte Vino 2024 glavna fotka
18.03.2024 Drink

Monte Vino 2024. Raport sa Festivala u slavu vina

Tradicionalna manifestacija Monte Vino je najveći vinski događaj koji je okupio najbolje vinarije iz Crne Gore i Evrope u kristalnoj dvorani hotela Hilton u Podgorici.

Monte Vino 2024: 135 vinarija iz 11 zemalja

Prema rečima direktorice Udruženja somelijera Crne Gore Danijele Radeč, ovogodišnji Monte Vino je okupio preko 100 vinarija i destilerija iz 11 zemalja koje su predstavile svoja najbolja vina, a među njima je bilo pregršt novih etiketa.

Monte Vino Danijela Radeč

Monte Vino 2024: Danijela Radeč

“Nadamo se da će ponuda biti interesantna našim gostima i da će posetioci uživati u svemu što smo pripremili. Naša manifestacija je namenjena svim ljubiteljima vina, što profesionalcima, a isto tako i onima koji se tek upoznaju i zaljubljuju u vino”, rekla je gospođa Radeč.

Monte Vino 2024 Pevac

Monte Vino 2024: Vinarija Pevac

Za brojne vinare ovo je idealna prilika za prezentaciju, mnogi od njih učestvuju svake godine na Monte Vinu, a jedna od njih je Podrum Pevac iz Cvetojevca kod Kragujevca i uživanje je bilo prihvatiti njihov Izazov, tamjaniku sa mirisima poljskog cveća.

Monte Vino 2024 Crvik Dubrovačka Malvazija

Monte Vino 2024: Malvazija Crvik

Vinarija Crvik iz Dubrovnika se već 100 godina bavi vinarstvom i rado su podelili svoja znanja svim zainteresovanima, a njihov Tezoro iz 2018. je užitak za sve ljubitelje malvazije.

Monte Vino 2024 Monte Vino Casina Chicco

Monte Vino 2024: Aduti vinarije Casina Chicco

Iz Italije su došle vinarije Opera Roses sa svojom reprezentacijom autentičnih roze vina sa jezera Garda. Predstavnik vinarija Cascina Chicco, Federiko Faćenda je oduševljen festivalom i gostoprimstvom, te je listom pozivao sve posetioce da posete njegovu vinariju u Pijemontu.

Monte Vino 2024 Plantaže

Monte Vino 2024: Plantaže su predstavile svoj raskošni portfolio

Ekipa iz Plantaža se, očekivano, maksimalno potrudila da predstave svoj raskošni portfolio. Pored već dobro poznatih vina, veliko interesovanje su izazvali vinjak, a potpisnika ovih redova je najprijatnije iznenadio pelinkovac. Sa savršeno izbalansiranom gorčinom i slatkoćom biće više nego konkurentan na tržištu likera.

Monte Vino 2024 vinarija Verkat

Monte Vino 2024: Vinarija Verkat

Susret sa vinarijom Verkat je uvek više nego prijatan, pa je tako bilo i ovaj put. I opet je grašac bio u centru pažnje, a iz vinarije su mi rekli da su zadovoljni brojem novih kontakata.

Monte Vino 2024 Bojkovčanka

Monte Vino 2024: Bojkovčanka

Monte Vino 2024: Zapaženi nastup srpskih destilerija

Od srpskih rakija gosti su se mogli upoznati sa opusom destilerija Bosiljčić, Bojkovčanka i Šamar. Na njihovim štandovima se tražila rakija više.

Monte Vino 2024 Bikicki

Monte Vino 2024: Vinarija Bikicki

Pošto o ukusima ne vredi raspravljati, ali debatovati svakako, za kraj kao lični utisak, ostavljam vinariju Bikicki, koju je predstavljao vlasnik Đorđe Bikicki. Njegove etikete nisu nikoga ostavile ravnodušnim. Bilo da se radilo o Momi od crvenog Traminca, Cu koji će razuveriti sve skeptike, kada su oranž vina u pitanju i za kraj sladostrasna tamjanika Veca.

Monte Vino Ulaz

Monte Vino 2024: Vidimo se iduće godine

Nakon uspešno upriličenog salona Monte Vino, organizatori već imaju planove i za narednu godinu.
“Već sada kreiramo naredni događaj i ono što mogu da obećam je da ćemo sledeće godine nadmašiti ovu, kao što smo i u prethodnim godinama uvek težili da novo izdanje bude bolje od prethodnog”, izjavio je jedan od suorganizatora Monte Vina Luka Bešić.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije