![Tradicionala 2025 izbor za najbolje restorane tradicionalne kuhinje](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2024/06/Tradicionala-2025-izbor-za-najbolje-restorane-tradicionalne-kuhinje-370x280.jpg)
Tradicionala 2025: Restoran Stari Žabar, Dva jelena i Vinska kuća Erdevik
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli...
pročitaj jošVinarija Erdevik je nedavno bila mesto na kojem su se sastale vinske reprezentacije Hrvatske i Srbiji u okviru događaja nazvanog Enoslavia za koji se nadamo da će postati tradicionalan.
Vinarija Erdevik je okupila neke od najznačajnijih hrvatskih vinara, a našu zemlju su predstavljale vinarije uglavnom sa Fruške Gore. Okupljanje je započelo uz neizbežnu rakiju da bi se sve razvilo u ozbiljnu degustaciju najvažnijih etiketa sa obe strane. Ručak je započeo Šemberovim penušavim rozeom Blanc de Noirs. Virtus vinarija je ponudila svoju Moravu iz 2023. uz tartar biftek, dok je Krauthakerova graševina Mitrovac 2021. bila pratnja uz seviće. Tartar od tune je uparen uz Korta Katarinin roze 2023, a dimljena pačja prsa su prijala uz Tri Morave 2021. vinarije Temet, kao i Dubrovačka Malvazija selekcija 2023. uz oslića.
Šardone vinarije Kovačević je poslužen uz torticu od patlidžana, a oranž Rovigno, vinarije Roksanić uz špargle sa vongolama. Bikicki je predstavio svoj CU, oranž napravljen od sorte pino griđo koji me je još jednom uverio da oranž vina imaju blistavu budućnost. Kozlović je verovatno najpopularnija vinarija u Srbiji i predstavili svoje najprodavanije vino u našoj zemlji, malvaziju koja je odležala tri godine. Uz nju je išao brancin sa leblebijom.
Večera je krenula sa Lastarovim pino noarom i Šišatovačkom fabulom. Istarsko crveno Red vinarije Menengeti je sjajno išla uz jagnjetinu. Vinarija Deurić je ponudila svoj Probus, a domaćin, vinarija Erdevik se predstavila svojim širazom. Večera je završena tramcincem iz 2017, vinarije Trs.
Na kraju, uz želju da se na ovakve događaje ne čeka po godinu dana, valjalo bi istaći fenomenalno kuvanje chefova Denija Srdoča, Ivice Klasića i Željka Vukićevića.
Od dana kada se pojavio na policama barova Hendrick's je osvojio srca ljubitelja džina, a Wall Street Journal ga je 2003. imenovao najboljim džinom...
pročitaj jošU razgovoru sa Markom Simićem, brend menadžerom kompanije Carlsberg Srbija, saznali smo brojne zanimljive pojedinosti vezane za ovaj popularni bren...
pročitaj jošDomaća kafa već dugo predstavlja omiljeni napitak za ljude sa ovih prostora, ritual koji mnogi ne preskaču i teško im je da zamisle svoj dan bez is...
pročitaj još