1 Vina bikicki
03.01.2022 Drink

Nove berbe, nova vina vinarije Bikicki

Nakon održane prezentacije i degustacije u vinoteci Wine & Pleasure, zaključeno je da se vinarija Bikicki ima čime pohvaliti što su potvrdili priznati somelijeri, vlasnici restorana i uticajni mediji

Bikicki vina sa padina Fruške Gore

Bikicki vinarija, prepoznatljiva po izuzetnim i karakternim vinima, za naredni period pripremila je lepa iznenađenja. Za potvrđen kvalitet vina sa padina Fruške Gore, pored vinogradara i tehnologa, zaslužni su idealna klima, zemljište i topografija. Naravno, sve počinje u vinogradu, a porodica Bikicki pored ogromne ljubavi trudi se da uz minimalne intervencije dobije savršen ukus, u čemu i uspeva.
“Prilikom našeg načina proizvodnje dolazi do većih varijacija u stilu i to je nešto što posebno želimo da istaknemo”, rekao je vlasnik Đorđe Bikicki.

4 Vina Bikicki

Prezentovane su sledeće vinske etikete: Sfera 2020, Traminac 2017, Moma 2020, Uncensored 2020, S/O 2019, Cu 2019, Nadia 2019, Sfera Noir 2020, Pinotte 2017, Crna Tamjanika 2018, Lily 2018, Makana 2016

5 Vina Bikicki

Sa navedene liste, posebno se ističe Sfera Noir 2020, premijerno prezentovano i potpuno novo vino u porfoliju vinarije. Okarakterisano kao razigrano i lepršavo koje poput voćne bombe nosi note kompota od višanja, šljive, drenjine i brusnice. Gipko i sveže, ali sočno, mesnatog ukusa i fine teksture dok elegantna završnica donosi obilje sitnog bobičastog voća.

3 Vina Bikicki

Takođe, simpatije prisutnih privukla je Lilly iz 2018 godine, vino očaravajućeg mirisa koji donosi i plavo i crveno sitno voće, na čitavom spektru od borovnice do jagode. Kompleksnost dodaju note herba bombona, lišća, kvalitetne aleve paprike i zemljani tonovi. Sočno i meko, na jeziku se razvija polako, nudeći finu taninsku strukturu i bogati ukus koji se sliva u dugu, slojevitu završnicu.
O vinima Moma 2020 i Uncensored 2020 koji su bili ’’en primeur’’ biće svakao još reči premda će se pojaviti na tržištu u toku sledeće godine.

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: IVANA ČUTURA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije