2 Kozlović
09.06.2022 Drink

Rođendanska godina vinarije Kozlović u dolini Valle

Dizajnerska vinarija Gianfranca i Antonele Kozlović, 4. generacije vinara porodice Kozlović, proslavila je ove godine 10. rođendan. Vinarija koju zovu i „dom za ljude i vino“.

3 Kozlović

Porodica Kozlović  od vina živi od 1904. godine

U sklopu imanja je i dizajnerska vinarija, čije arhitektonsko rešenje potpisuje arhitekt Željko Burić, a za koji je vinarija dobila veliki broj nagrada, a uvrštena je u luksuznu monografiju somelijera svetskog glasa, Paola Bassa – Sommeliers Heaven – The Greatest Wine Cellars of the World.
Proslavi rođendana ,odazvale su se mnoge kolege ali i ljubitelji vina i prijatelji. Medju zvanicama našli su se i predstavnici poznatih beogradskih restorana.
Program rođendana upotpunjen je pravom istarskom zakuskom poznatih restorana iz ove regije Buščina, Stari podrum, Morgan, ali i dobrim zabavnim programom. Cabare Mire Ungara legendarnog hrvatskog umetnika razgalio je publiku. Takođe svim prisutnima predstavljena je aplikacija Wine Drop Club  aplikacija za poručivanje vina i opreme koja  postoji na tržištu od 2020.godine, zahvaljujući kojoj možete da poručite odlične vinske pakete, ali i više od toga.

1 Kozlović

Winedropclub.com za sve ljubitelje vina

Aplikacija Winedropclub.com, omogućuje da birate između nekoliko opcija: vina, opreme, putovanja, događaja i najnovijih vesti. Dakle, radi se o aplikaciji gde će svi ljubitelji vina moći da nađu aktuelan i relevantan sadržaj, osim što mogu da poruče vino što je osnovna funkcija ove aplikacije. Većina vina iz ponude su italijanska, a takođe tu su vina iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, među kojima se izdvaja Malvazija Kozlović.

4 Kozlović

Filozofija Gianfranca Kozlovića je pre svega okrenuta vinogradu i osluškivanju prirode, koja uz pomoć znanja, dobija kvalitet vina.
„Ne trebaju nam (pre)brza vina, već velika i trajna remek-dela. Naša Santa Lucia je takvo vino”, rekao je ovom prilikom. Gianfranco.

AUTOR: IVANA RAJKOVIĆ

FOTO: VINARIJA KOZLOVIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije