![La Cucina i Vino front naslovna strana](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2024/07/La-Cucina-i-Vino-front-naslovna-strana-370x280.jpg)
U prodaji je novi broj magazina La Cucina & Vino
Novi broj magazina La Cucina & Vino je od danas na prodajnim mestima širom Srbije. La Cucina & Vino svoje verne čitateljke i čitaoce poziv...
pročitaj jošAko znate da šardone ide dobro uz ribu, kaberne sovinjon uz crveno meso, a rizling uz piletinu, u manjini ste. Tako bar kaže britanska studija.
Britanska studija pokazala je da skoro polovina Ostrvljana ne zna kako da odabere vino. Još gore im je u restoranu gde, umesto da biraju po ukusu ili vrsti grožđa, jednostavno odlučuju da poruče drugo najjeftinije vino sa vinske karte.
Čak 70% kaže da bi voleli da probaju novu vrstu vina, a opet na licu mesta stalno biraju isto. Petina priznaje da ih zastrašuju ne samo visoke cene, već i preduga lista pića. Svaki četvrti bi voleo da zna više o božanskom piću kako bi mogao da impresionira okruženje, posebno voljenu osobu. Opet, svaki peti ne zna koje vino da izabere kad pravi kućnu zabavu.
Ispitanici su opušteniji i skloniji eksperimentisanju u supermarketu nego u restoranu. Razlog opuštenosti leži u nižim cenama, ljubaznijem osoblju, ali i činjenici da se ne plaše da će pogrešno izgovoriti ime vina. Inače, najčešći izbor Britanaca su proseko i pinot gris.
U razgovoru sa Markom Simićem, brend menadžerom kompanije Carlsberg Srbija, saznali smo brojne zanimljive pojedinosti vezane za ovaj popularni bren...
pročitaj jošNajstarije vino koje je ikada pronađeno u tečnom obliku je crvenkasto-braon i, sasvim moguće, punog tela. Crvenkasto je braon boje zbog hemijskih...
pročitaj jošOd dana kada se pojavio na policama barova Hendrick's je osvojio srca ljubitelja džina, a Wall Street Journal ga je 2003. imenovao najboljim džinom...
pročitaj još