FIg Restoran Vinarija
01.05.2024 Restoran

Restoran FiG i vinarija Salaxia, gastronomske čari Fruške Gore

Prva sertifikovana organska i biodinamička vinarija u Srbiji Imperator, vinarija Salaxia i restoran FiG ugostili su predstavnike medija, pružajući im nezaboravno iskustvo uživanja u jedinstvenim gastronomskim čarima Fruške Gore.

Restoran FiG će vam dočarati svo bogatstvo ukusa Fruške gore

Na nekadašnjem ostrvu Panonskog mora, Fruškoj gori, u prijatnom ambijentu, svi prisutni imali su priliku da se upoznaju sa biodinamičkim procesom proizvodnje grožđa, koje se pretvara u vino jedinstvenog ukusa i najboljeg kvaliteta. Svoj puni smisao svako vino doživljava tek kada je upareno uz kvalitetno i pažljivo kreirano jelo, te upravo zbog toga restoran FiG, koji u svojoj ponudi ima Imperator i Salaxia vina, koristi samo lokalne sastojke i to isključivo u skladu sa godišnjim dobima, kako biste na jedinstven način doživeli bogatstvo ukusa koje Fruška gora može da ponudi. Mus od džigerice kunića serviran sa sosom od maline, džemom od crvenog luka, puterom od maline i domaćim brioš hlebom uparen sa Gratio-traminac vinom iz 2022 berbe, otvorio je sasvim novu dimenziju svim gostima, dok ih je grilovani kozji sir sa salsom od kapra, sušenog paradajza i maslina, sa malo zelene salate uz Klod Sovinjon blan iz 2022 godine, potpuno razoružao.

FIg Restoran drugo jelo

Bela Bruleska šardone iz 2021., poslužena je uz kapelete punjene sirom i servirana na kremi od tikvice. Imperatorov vanserijski Pino Noar iz 2020. godine savršeno se sljubio sa svinjskom potrbušinom serviranom na kremi od žute paprike, uz sataraš i čips od sremuša. Kako je za potpuni doživljaj potrebno i zasladiti život, uz Imperatorovo belo desertno vino od 100% Traminca – Flavius iz 2017 godine i belu čokoladu serviranu na sosu od vanile sa nugatom i lešnicima, to nije bilo teško.

FIg Restoran Jelo glavna

Imperator vinarija u svakoj čaši dokazuje svoju beskompromisnu posvećenost kvalitetu i biodinamičkim praksama, počevši od laganih i lepršavih belih vina, preko onih strukturnih od rajnskog rizlinga i traminca do kompleksnih, ali zaista elegantnih crvenih, pa sve do penušavih, roze i vina iz botritisovane kasne berbe.

Fig restoran treće jelo

Vinarija Imperator i restoran Fig ne samo da mogu da se porede sa svetskim vinarijama i restoranima ovog tipa, već vešto postavljaju standarde u oblasti gastronomije, koristeći sve najbolje što naša zemlja može da pruži. Gusta fruškogorska šuma, umirujući crvkut ptica, miris retkih vrsta orhideja, kvalitetno vino, odlična hrana, hlad i mir omogućavaju vam da raj pronađete na svega 20 minuta od Novog Sada ili 60 od Beograda, te potpuno uživate u čarima koje pruža ova izuzetna vinarija.

FIg Restoran Imperator vina

AUTOR: GORDANA JOVANOVIĆ

FOTO: LANA MILEŠEVIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije