Chef Iskandar
02.05.2024 Chef

Chef Iskandar na čelu kuhinje restorana Mudra Art Cuisine

Priznati francuski chef Guillaum Iskandar je donedavno vodio kuhinju restorana Langouste, koji je pod njegovim vođstvom uvršten u Michelinov vodič, od 2021. kada je Srbija prvi put osvanula u ovom gastronomskom visokom društvu.

Chef Iskandar se usidrio na obali Bokokotorskog zaliva

Chef Iskandar je početkom ove godine napustio Srbiju, chef Marko Đerić je preuzeo komandnu palicu u restoranu Langouste i bilo je pitanje gde će svoju karijeru nastaviti francuski chef. Iako je bilo za očekivati da će se vratiti u Francusku, on je ipak odabrao da to bude Crna Gora. Naime, chef Iskandar će 1. juna predstaviti svoje umeće u restoranu Mudra Art Cuisine koji se nalazi na obali Bokokotorskog zaliva.

Koncept chefa Iskandara je uvek bio vezan za lokalne ukuse i namirnice koje pakuje u fine dining format. Pored vizije, otvoren je za sve tehnike raznih svetskih kuhinja uz oslanjanje na klasičnu francusku kuhinju. Sve to je implementirao u vlastiti restoran Garance koji je u Parizu vodio do 2018., koji je bio ovenčan Michelinovom zvezdicom. Ne sumnjamo da će i u novom radnom okruženju oduševljavati goste, a nama niko ne može zabraniti da se nadamo da ćemo ga ponovo videti u srpskoj prestonici.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: INSTAGRAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije