Gastronomski vodic Gault Millau za Srbiju 2024
25.04.2024 Chef

Gastronomski vodič Gault&Millau 2024 – Srbija slavi vrhunac kulinarstva

Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na svečanoj ceremoniji, 24. aprila, u hotelu Hayatt Regency u Beogradu, je proslavio vrhunske restorane i kulinarske talente širom Srbije. Ova godišnja manifestacija, koja predstavlja vrhunac u svetu gastronomije, okupila je elitu kulinarstva i gastronomskih entuzijasta iz zemlje i regiona.

Gault&Millau predstavlja vodič kroz izuzetnu kulinarsku ponudu Srbije

a kape su dodeljivane u različitim kategorijama koje ističu vanredne talente i vrhunske restorane u domenu gastronomije. Na samom početku promocije gastronomskog vodiča Gault&Millau prisutnima su se obratili direktorka Gault&Millau Srbija gospođa Mira Šemić, direktorka Turističke organizacije Srbije gospođa Marija Labović i pomoćnik ministra turizma i omladine Dunja Đenić.

Gault Millau za Srbiju 2024

Najviše kapa dodeljene su restoranima Fleur de Sel, Langouste, Salon 1905, Enso, Homa, JAM – Just A Maestro, La Pista, Project 72 Wine & Deli, Restoran 27, Restoran GIG, The Square  koji su se istakli svojom izvanrednom kreativnošću, kvalitetom hrane i usluge. Ti restorani su postali sinonim za gastronomsku izvrsnost i ugled srpske kuhinje.

Gault&Millau lista najboljih iz 6 pojedinačnih kategorija

SOMMELIER
Ovaj prestižni naslov dodeljen je stručnjaku Predragu Gavriloviću (Legat 1903) čija je strast prema vinu i veština uparivanja vina sa jelima oduševila žiri.
POP
Ova kategorija prepoznaje PRETOP u Zemunu koji je osvojio srca javnosti svojom autentičnom atmosferom i ukusnim, pristupačnim jelima.
POSLASTIČAR
Vrhunski poslastičar Zdravko Gavrilović (Hotel Square Nine) koji je bio u fokusu ove kategorije, prepoznat je po svojoj maštovitosti i izvanrednim slatkim kreacijama.
MLADI TALENAT
Ova nagrada je dodeljena mladoj kulinarskoj nadi Anđeli Risimić (Restoran Salon 5 A) koja se istakla svojom inventivnošću i veštinom u kuhinji.
CHEF TRADICIJE
Nagrada za Zoranu Mrenjicu (Salaš kod stare dunje) koja je najbolje predstavila tradicionalnu srpsku kuhinju, poštujući autentične recepte i tehnike kuvanja.
CHEF BUDUĆNOSTI
Ova nagrada je dodeljena šefu Urošu Ivoševiću (Restoran GIG) koji je svojom inovativnošću i vizijom osvojio žiri, predstavljajući budućnost gastronomije.
CHEF GODINE
Prestižna titula koja je dodeljena chefu Nikoli Stojakoviću (Fleur de Sel) čiji su rad, kreativnost i doprinos gastronomiji bili izuzetni tokom protekle godine.

Gault Millau za Srbiju 2024 mladi talenat

Ovogodišnji Gault&Millau događaj nije samo bio prilika za proslavu vrhunske gastronomske scene u Srbiji, već i platforma koja promoviše kulinarsku kulturu zemlje i inspiriše nove generacije kulinarskih stručnjaka.

FOTO: PETER IRMAN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije