Potpisivanje Protokola o realizaciji 6. BalkanSpa Sammit
18.05.2023 Hoteli

6. BalkanSpa Summit najavljen potpisivanjem Protokola o saradnji

BalkanSpa Summit će se, nakon deset godina, održati od 10. do 12. oktobra u Beogradu. Prisustvo na ovom događaju je potvrdilo 150 predavača i učesnika iz Srbije, Turske, Bugarske, Grčke, Rumunije, Hrvatske, Severne Makedonije i Mađarske.

Turistička organizacije Srbije je, u svojim prostorijama, 16. maja, upriličila potpisivanje Protokola o saradnji između TOS i Udruženja banja Srbije, na realizaciji 6. BalkanSpa Summita

Ispred Turističke organizacije Srbije protokol je potpisala Marija Labović, direktor TOS i tom prilikom istakla: “Raduje me što smo se danas okupili ovako lepim povodom da zajedno najavimo 6. BalkanSpa Summit koji će se u oktobru organizovati u Beogradu. BalkanSpa Summit vidim kao priliku da se poveže turistička privreda banja iz čitavog regiona i da na jednom mestu dobiju priliku da razmene iskustva, primere dobre prakse kako bi jedni drugima pomogli da se dodatno unapredi turističa ponuda i usluga u banjama. Samo u 2022. godini od 12.2 miliona noćenja više od 3 miliona je realizovano u banjama Srbije. Kada tome dodamo da prema podacima RZZS za 2022. godinu, prema ostvarenim noćenjima, banje u Srbiji učestvuju u ukupnom turističkom prometu sa 25%, a u ukupnim smeštajnim kapacitetima sa 20%, sigurna sam da ćemo organizacijom ovakvih skupova dodatno unaprediti našu turističku ponudu, uslugu podići na još viši nivo i beležiti još bolje turističke rezultate. Hvala Vam što se danas tu, i vidimo se i na 6. BalkanSpa Summitu“, zaključila je Labović.

Ispred Udruženja banja Srbije protokol je potpisao Vladan Vešković, sekretar Udruženja, koji je izjavio: “Udruženje nema običaj da pravi obične skupove, uvek smo gledali da to bude multidisciplinarni događaj koji će imati više ciljeva. Nikad sebi nismo davali lake zadatke. BalkanSpa Summit je događaj od velikog značaja za promociju zdravstvenog turizma Srbije i pozicioniranja Srbije kao regionalnog lidera u razvoju ideje o povezivanju naroda Balkana u sferi turizma, balneologije i SPA industrije…”

6. BalkanSpa Summit - 2

“Bez medicine nema banje”

BalkanSpa Summit usmeren je ka menadžmentu hotela sa spa sadržajem, menadžmentu zdravstvenih ustanova u banjama, menadžmentu turističkih destinacija i lokalnih turističkih organizacija, banjskim lekarima i terapeutima, proizvođačima spa i wellness opreme, kozmetike. 6. BalkanSpa Summit je najveći poslovno-stručni regionalni događaj posvećen zdravstvenom turizmu i novim metodama namenjenih prevenciji, lečenju i rehabilitaciji u banjama Balkana.

Nakon pet uspešno realizovanih Samita, od 2011. do 2015. godine, usledio je niz okolnosti koje su negativno uticale na dalju realizaciju ovog događaja koje se odnose na organizacione i geo-političke razloge, kao i pandemiju zbog kojih se privremeno odustalo od realizacije događaja. Ciljevi ponovnog održavanja BSS ostaju nepromenjeni, ali u skladu sa stavom Evropskog udruženja banja da “bez medicine nema banje”.

BalkanSpa Summit kao preteča “Otvorenog Balkana” može biti sastavni deo ovog projekta u segmentu turizma i dodatno pospešiti njegovu popularizaciju u regionu. Organizator skupa je UBS, pokrovitelj Ministarstvo za turizam i omladinu, a strateški partner najavljenog samita je TOS.

AUTOR: NATAŠA STEVANOVIĆ

FOTO: TOS, PEXELS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije