pica majstor pietra
15.05.2022 Restoran

Pietra u Top 50 picerija u Evropi! Posvećenost i strast su dovele do uspeha!

Pre dva dana u Milanu je proglašeno 50 najboljih picerija u Evropi za 2022, a Peppe Picerija u Parizu ponovo je na vrhu liste. To ipak ne znači da je Francuska skinula Italiju s trona kad je u pitanju ovo jelo, budući da se izbor 50 Top pizza odnosi na picerije van Italije.

Pietra se pridružila Majstoru i Margariti

Što se tiče srpskih picerija, dve su se našle u top 50 i to Majstor i Margarita i Pietra. Majstor i Margarita je na 35. poziciji, a opisana je kao malo i gostoljubivo mesto koje peče jednu od najboljih pica u celoj Srbiji. Vrganji i biber, mortadela i pistaći – neke su od pica u ponudi, pored klasičnih. Skoro svi sastojci dolaze iz Italije i odličnog su kvaliteta… Mesto je veoma popularno jer su cene u gradskom proseku, sa zapanjujućim ukupnim kvalitetom, pa vam savetujemo da uvek rezervišete, navodi se u opisu.

Pietra ulaz

Pice u napuljskom stilu specijalitet su Cafe Bar Pizzeria Pietra, koja se našla na 37. mestu ove liste.
„Jelovnik je podeljen na STG pice, bele i crvene pice. Izbor sirovina je odličan, vidi se da postoji posvećenost i strast, a testo je baš kako tradicija nalaže“, piše u objašnjenju uz napomenu da su cene malo iznad proseka, ali je usluga veoma profesionalna.

pietra šank bar

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: ŽARKO RADOVANČEV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije