001 !NASLOVNA CBR 57 FRONT
14.05.2022 Restoran

Novi broj magazina je u distribuciji! Pročitajte zašto je poseban!

Broj 57 nikako ne može da bude jubilaran. Ukoliko sami ne odlučite da jeste. Nama jeste jer je ovo deseti broj otkako magazin pravimo u ovom sastavu i zato nam je 5. mart 2020. godine poseban datum.

Ko je sve bio uz nas

Da vas lažemo da su svi verovali u nas još i možemo, ali sebe, malo teže. Bez preterane patetike, ono što smo tog trenutka mogli, je da verujemo u sebe. I u ispravnost puta kojim smo krenuli. Da li smo bili sami? Ne. U tom našem prvom broju šef Radovan Raša Vlačić je pričao o suvom zrenju mesa. Nije se ni naljutio što smo mu greškom promenili prezime. Od tog broja smo ponosni što je doktor gastronomije Milica Aleksić naš stalni saradnik, a zahvalni šefu Nikoli Biševcu na strpljenju dok je pozirao našem fotografu. Vladimir Vukašinović nam je pored priče o vinskim kartama dao brojne korisne savete. Tijana Stević nam je pravila koktele, Bojan Stilin je otkrivao tajne latte arta, a Miloš Stefanović je klesao dijamante od sante leda. Podršku iz Berlina smo dobili od ekipe iz Data Kitchena, a iz Njujorka od Nikole Nikoletića i ekipe iz legendarnog Dante’s bara.

001 !NASLOVNA CBR 57.indd

Hadži Joca ovih dana peca kapitalce

Ovaj broj koji je pred vama je poseban i po tome što nema teksta Hadži Jovana Mrđenovića. Kakve kapitalce peca ovih dana, ko će još misliti na pisanje. Na početku je bio uz nas i to se ne zaboravlja.
Danas smo tu gde jesmo. Vrata našeg magazina su i dalje otvorena. Za sve koji imaju šta da kažu i koji su spremni da podele svoja iskustva. Da se pohvale svojim uspesima, novim dostignućima, da predstave svoje proizvode. A dočekali smo i Michelina. I kraj mera. I to što je ugostiteljski sektor poput feniksa ponovo raširio krila.

Maštovitost, ideja, vizija, snalažljivost, obrazovanje i naporan rad

Toliko puta svi znamo biti pomalo prestrogi, a toga nisu lišeni ni ugostitelji. Ništa ne valja, nema kvalitetne radne snage, nema dobrih restorana, barovi su u buli, a street food gotovo da ne postoji. Sve što valja je u Beogradu, a i to mani. E, pa nije tako.
Pročitajte priče naših sagovornika u ovom broju i uverićete se da je naša scena mnogo bolja nego što želimo da priznamo. I šta sve njih objedinjuje? Maštovitost, ideja, vizija, snalažljivost, neprestano obrazovanje i naporan rad, da ne kažemo srpski – rmbanje.
I niko od njih nije išao prečicom. Pa, nećemo ni mi. Nismo petog marta 2020. godine, nećemo ni ubuduće.

Uživajte u našem novom broju i online, a možete ga i skinuti u PDF formatu na linku
Cafe Bar & Restoran broj 057

S poštovanjem
Redakcija magazina
Cafe Bar & Restoran

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije