1 Bari Kalebo
17.05.2022 Food

Čudesni svet Barry Callebaut čokolade u Chocolate Academy u Beogradu

Predstavljamo vam najveći regionalni centar za edukaciju i usavršavanje u oblasti poslastičarstva i čokoladnih inovacija

Beograd je postao član velike porodice Barry Callebaut akademija

U srpskoj prestonici je nedavno otvorena Chocolate Academy Belgrade, 25-ta čokoladna akademija u svetu, posle Atine, Dubaija, Milana, Čikaga… i predstavljaće regionalni centar za edukaciju i usavršavanje u oblasti poslastičarstva i čokoladnih inovacija.
Chocolate Academy je servisni brend grupacije Barry Callebaut, sa svrhom da podrži zanatski sektor u izradi poslastica, ali i ohrabri i motiviše profesionalne šefove da postanu najbolji u onome što rade, kako bi podigli svoje znanje, umeće i poslovanje na viši nivo. Ideja je podržati profesionalce u svim tehničkim pitanjima vezanim za čokoladu, pružiti im pristup najnovijim inovacijama, tehnikama, alatima i trendovima i pomoći im da dodatno ovladaju umećem rukovanja čokoladom.
Misija Chocolate Academy Belgrade je da pruži teorijsko i praktično znanje kroz kurseve, obuke i praktične priručnike od strane naših renomiranih eksperata i savetnika.

4 Romain kurs bari kalebo

Dobrodošli su svi željni znanja, usavršavanja i inovacija

Ciljna grupa koju učekuju da ugoste u Chocolate Academy Belgrade su mali i veliki proizvođači poslastica, distributeri, klijenti, kupci, zanatlije, profesionalci i polu-profesionalci.
Svi željni znanja, usavršavanja, inovacija i ideja, dobrodošli su da zajedno sa najboljim šefovima iz celog sveta iz različitih oblasti poslastičarstva podignu svoje umeće i znanje o čokoladi i radu s istom, na viši nivo!
Sektori kojima se obraća Chocolate Academy Belgrade su:
– Pekarstvo
– Sladoledarstvo
– Poslastičarstvo
– HoReCa
– Čokolateri
Aktivnosti koje su planirane u okviru Chocolate Academy Belgrade kroz obuke i radionice su: tehnička podrška, demonstracije-praktični radovi, kursevi sa lokalnim šefom ili gostujućim šefovima sa internacionalnim priznanjima i iskustvom, obuke za klijente, kao open days-dani otvorenih vrata, kada će svi zainteresovani, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, moći da se bolje upoznaju sa misijom i idejama koje su planirane da se realizuju u Beograd i zavire u svet prve čokoladne akademije u regionu. Krajem marta CA Belgrade počela je sa kursevima – obukama, a polaznici će imati prilike da se svakoga meseca usavršavaju sa najboljim šefovima iz celog sveta iz različitih oblasti poslastičarstva od sveobuhvatnog rada sa čokoladom, kolačima, hotelskim dezertima do pravljenja pralina i najrazličitijih kreacija od čokolade.

Svetski predavači i obuke u Chocolate Academy Belgrade

Regionalni centar za edukaciju i usavršavanje u oblasti poslastičarstva i čokolaterstva u okviru vam na dohvat ruke dovodi sam vrh iz sveta poslastičarstva. Chocolate Academy Belgrade u okviru grupacije Barry Callebaut će svakog meseca održavati edukacije iz različitih oblasti. Više ne morate da putujete da biste učili od najboljih na svetu. Zahvaljujući čokoladnoj akademiji u Beogradu pruža Vam se prilika da se edukujete u regionalnom centru gde će se svaki mesec smenjivati čuveni predavači, majstori svog zanata.
Rémy Delette (Head Chef CA Belgrade) i specijalni gost Romain Renard (Head Chef CA Dubai), predstavili su u martu prvi u nizu kurs Chocolate Discovery, intenzivnu obuku namenjenu profesionalcima i polu-profesionalcima željnim usavršavanja, inovacija i ideja, koji žele da podignu svoje umeće i znanje o čokoladi, i radu s istom, na viši nivo!

Bari Kalebo čokolade

Otkrijte tajne čokolade

Chocolate Discovery kurs predstavlja putovanje od osnova do najdubljih tajni belgijskog, švajcarskog, francuskog i engleskog nasleđa čokolade, do najnovijih tehnika, aplikacija, kao i recepata i noviteta iz sveta čokolade.
Nudi sva osnovna znanja o čokoladi od prekristalizacije i temperiranja, preko moldinga, sprejinga, paninga do balansiranja, kao i najsitnijih detalja, novosti i trendova iz oblasti alata, tehnika i beskonačnih mogućnosti u radu s čokoladom. Ovaj kurs imaćete prilike da pohađate nekoliko puta godišnje u Chocolate Academy Belgrade.
Šef Rémy Delette je zanat i tajne poslastičarstva učio u Liceju Aleksandra Duma u Strazburu, nakon čega je radio u hotelu Le Royal u Luksemburgu gde je završio školovanje za poslastičara. Nekoliko godina kasnije, nastavljajući svoje usavršavanje, počeo da radi na ostrvu Reunion i na Bora Bori, a zatim i u Džedi (Saudijska Arabija) nekoliko godina, kao šef poslastičara u hotelu Asila.
Gostujući Šef Romain Renard je karijeru započeo u Parizu, a od tada je radio u SAD, Aziji i na Bliskom istoku. Izuzetno fokusiran i posvećen obrazovanju, trenirao je mnoge poslastičare na raznim međunarodnim takmičenjima kao što su Asian Pastry Cup i La Coupe Du Monde De Pâtisserie. Od juna 2019. godine radi kao međunarodni tehnički savetnik Barry Callebaut-a za region Bliskog istoka, i kao Head Chef Chocolate Academy Dubai.

April je bio rezervisan za poseban kurs Svet deserata za restorane i hotele, najfinijih kolača i pralina, nagrađivanog Cacao Barry ambasadora Spyrosa Pediaditakisa (Najbolji poslastičar sa FNL nagradama, nagrada za poslastičara godine 2020 od strane Gault&Millau Hellas).

6 bari kalebo spiros

Kurs je namenjen profesionalcima koji žele da unaprede svoje znanje i tehnike i uče od najboljih. Šef Spyros voli napredak i uvek želi da eksperimentiše sa novim ukusima i kombinacijama tekstura i stvara deserte koji ne postoje, deserte koji inspirišu i iznenađuju. Novi sastojci, inovativne tehnike, autentične ideje, kreativni novi recepti, ukusi i teksture samo su deo onoga što Spyros Pediaditakis deli sa profesionalcima koji pohađaju njegove obuke.

2 Spiros kurs bari kalebo

Na jesen nas očekuje čuveni Christophe Morel iz Montreala koji će održati trodnevni master class Chocolate Bonbon Snack na kom će kreirati čokoladne praline i kreacije sa različitim ukusima i teksturama koje su očaravajuće, kako za nepca, tako i za oči..
Ovaj nagrađivani i renomirani šef, čuven po izradi skulptura od čokolade, predstaviće sve što ste ikada želeli da znate o poslastičarskim delicijama (praline, nugat, karamele, marshmallows i voćni žele). Ovaj kurs takođe uključuje osnove modeliranja čokolade.

Više ne morate da putujete da biste učili od najboljih na svetu!

Bari Kalebo logotipi

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: BARRY CALLEBAUT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije