
Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran! Kakva je budućnost Nove srpske kuhinje
TripAdvisor je najuticajnija svetska platforma u turističkoj i ugostiteljskoj industriji. Istraživanja pokazuju da najmanje 4 od 5 osoba čita barem...
pročitaj jošChocolate Academy Center™ Belgrade bio je domaćin događaja predstavljanja nove ikone Callebaut-a: M_lk čokolade koja je bez mleka, laktoze, orašastih plodova, alergena, 100% biljnog porekla i veganska – bez ikakvih tragova mlečnih proizvoda.
M_lk čokolada bez mleka donosi istinski ukus mlečne čokolade, približan renomiranoj Callebaut najfinijoj belgijskoj čokoladi, a napravljena je od biljke ŠUFE (CHUFA), biljne alternative mleku sa jedinstvenim ukusom (neutralnije u poređenju sa mlekom od badema, pirinča, sojinog mleka, ovsenog mleka ili drugih alternativa).
Biljana Ljubojević, marketing menadžer za jugoistočnu Evropu, rekla je:
„Drago mi je što je Callebaut prepoznao rastuću potražnju za biljnom hranom i napravio vegansku, biljnu čokoladu bez mleka. Ovo će pomoći ambicioznim šefovima iz regiona da na novi način kreiraju tradicionalne recepte za kolače i uvrste čokoladne poslastice bez mleka, kao i veganske i biljne, kao deo svoje ponude. Stručnjacima iz kompanije Callebaut i timovima za istraživanje i razvoj bilo je potrebno 3 godine da ožive ovu jedinstvenu inovaciju, nakon lansiranja Ruby čokolade i prelaska na kakao iz održivog uzgoja u svim našim čokoladama.”
Nakon što je predstavio svoje neverovatne čokoladne dezerte, Rémy Delette, glavni šef Chocolate Academy Center™ Belgrade, objasnio je šta ova inovacija znači za budućnost sveta kolača i čokolade:
„Ranije smo morali sami da smišljamo kako da zamenimo mlečne proizvode, jaja, želatin i slično, alternativama na biljnoj bazi. Ova inovacija u potpunosti redefiniše komercijalnu upotrebu čokolade u veganskoj kuhinji. Callebaut NXT pruža zanatlijama i šefovima rešenje za rastuću potražnju za biljnom hranom. To je čokolada bez mlečnih proizvoda i veganska čokolada koja ima ukus i performanse Callebaut čokolade, sa istim nivoom uživanja… i koja pruža lakoću upotrebe kakvu biste očekivali od Callebaut-a“.
Callebaut NXT čokolade imaju Cocoa Horizons sertifikat: sve farme na kojima se uzgajaju kakao zrna za NXT čokolade učestvuju u programu Cocoa Horizons, koji se fokusira na poboljšanje života farmera, održivog uzgoja kakaoa i eliminisanje dečjeg rada iz lanca snabdevanja, sa ciljem da oblikuju održivu budućnost kakaoa i čokolade.
Barry Callebaut South East Europe d.o.o.,
Adresa: Karađorđeva 2-4, 11000 Beograd
Telefon: +381 11 35328 03
Web: barry-callebaut.com
Instagram @chocolateacademybelgrade
https://www.chocolate-academy.com/en/learning/locations/serbia-belgrade
Međunarodni dan čokolade se proslavlja 13. septembra, ali ova poslastica je toliko obožavana da se njen svetski dan obeležava 7. jula, počevši od 2...
pročitaj jošKorpa Deli prodavnica je juče otvorena u Beogradu na adresi Bulevar vojvode Mišića 14 u K Distriktu na Dorćolu Korpa Deli za vaše hedonističke uži...
pročitaj jošKanadski startup za kultivisano meso, The Better Butchers, uskoro otvara prvu mesaru isključivo sa ponudom laboratorijski uzgojenog mesa. Prva mes...
pročitaj još