11.10.2022 Restoran

Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran! Kakva je budućnost Nove srpske kuhinje

TripAdvisor je najuticajnija svetska platforma u turističkoj i ugostiteljskoj industriji. Istraživanja pokazuju da najmanje 4 od 5 osoba čita barem 10 recenzija pre same rezervacije smeštaja, a preko 50% ispitanika kaže da im čitanje recenzija pomaže pri pronalaženju omiljenih restorana.

TripAdvisor prepoznao kvalitet srpske gastronomske ponude

TripAdvisor je ovih dana objavio listu nagrađenih restorana u svetu, a osnovni kriterijum su recenzije posetilaca. Zato je nagrada Travelers’ Choice možda najprestižnije i najvažnije priznanje jer ga dodeljuju gosti. I, na našu radost, Srbija ima čime da se pohvali. Nagradu Travelers’ Choice je dobio 71 ugostiteljski objekat, 24 više nego prošle godine, što je siguran znak da su naši ugostitelji, bez obzira na sve teškoće, uspeli da pronađu formulu koja je rezultirala zadovoljnim gostima.
Recenzije su jedan od načina kako da proverite performanse svog poslovanja. Sa sve više pozitivnih recenzija, takođe raste i poverenje prema vama i vašim uslugama, od strane korisnika, a samim tim, raste i kredibilitet i profit. A to je ono što svi želimo. I zato smo se u ovom broju pozabavili temom Nove srpske kuhinje. Ona provejava kroz sve priče sa našim sagovornicima i svoje viđenje su dali šefovi Branko Kisić i Đorđe Klipić. Povratak korenima savetuje i velemajstor poslastica Krsto Radović. New Balkan Cuisine, koja u svojoj srži ima spoj tradicije i budućnosti je jača za još jednog člana – restoran Tisu. Posebnu pažnju posvetili smo i pici. Danijel Zlatković će u serijalu tekstova otkriti sve tajne pripreme najpoznatijeg i najprodavanijeg italijanskog gastronomskog izuma. Prva tema je uloga brašna u pripremi. Na tu priču se naslanja i Mauro Pasini, master instruktor iz Veneta, koji je ovih dana održavao predavanje u Beogradu.
Naši gosti su bili i Sara i Stefan, dvojac koji uspešno vodi Koordinata Street projekat, a predstavljamo vam i gruzijsku kuhinju koju nudi restoran Gost.
Kao što sam i obećali, naš prijatelj i kolumnista Hadži Jovan Mrđenović ponovo piše, ovaj put o radosti susreta sa Pirotom i Starom planinom.
Naša radost je svaki uspeh srpske gastronomije, kao i svaki susret sa Vama.

S poštovanjem
Redakcija magazina
Cafe Bar & Restoran

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije