Pietra ulaz
17.07.2021 Restoran

Pietra „Pizzeria & Cocktail bar“, atmosfera Fantastica

„Pietra“ predstavlja pravo osveženje na ugostiteljskoj sceni Beograda. Što svojim jedinstvenim konceptom, tako i kvalitetom usluge i na kraju raskošnim enterijerom. Bez obzira što se ova picerija i koktel bar nalaze nadomak Bulevara Kralja Aleksandra, ona predstavlja sigurno utočište od svakodnevne vreve. U „Pietri“ ćete imati osećaj da je vreme stalo, i u mislima ćete moći „prošetati ulicama Napulja“. Naravno uz osmeh.

pietra bar

Pietra je jednostavno rečeno, moderna Italija u Beogradu

Lokal se prostire na dva nivoa, tako da možete birati vaše mesto. I dok udobno smešteni sedite, možete uživati u arhitektonskim rešenjima, vrlo ukusnom spoju stakla, metala i drveta, dok dnevna svetlost otkriva sve detalje sjajnog dizajna. Spoj izgleda tradicionalnih italijanskih picerija i vrlo popularnog neo industrial stila će vam učiniti da se osećate kao kod kuće, ali na poseban način. „Pizzeria & Cocktail bar Pietra“ poseduje baštu u sklopu platoa koji liči na oazu u vrelim letnjim danima. Za ljubitelje pića na bazi italijanskog espresa na usluzi su profesionalni baristi koji će ispuniti sve vaše zahteve. Ukoliko su kokteli „vaša šolja čaja“, pripremite se za buđenje svih čula uz italijanske i svetske klasike, po originalnim recepturama napravljenim od probranih pića. Za kvalitet garantuje bartender Lazar Ružičić.
Vlasnik Miloš Stojković otkriva kako se rodila ideja za otvaranjem ovakvog objekta.

pietra šank bar

„Kao školovani ugostitelj, nakon rada u Palasu, Franšu i prvom tada popularnom koktel baru na Vračaru, Santo Domingu, u kom sam upoznao i sadašnju suprugu, dobio sam posao u Šumatovcu u kom sam radio sa pica majstorom Goranom Abramovićem, sertifikovanim Majstorom za pripremu „S.T.G. (Specialita Tradizionale Garantita)“ pice Napolitane. Život nas je, na trenutak, razdvojio i sada spojio, na obostrano zadovoljstvo“, kaže Miloš i dodaje da se „lampica upalila“ prilikom jednog puta u Milano.

pietra separe

pietra 3

pietra kokteli

„Oduševilo me što su spajali nespojivo“

„Posetio sam jedno od njihovih najpopularnijih mesta „Dry Milano“. Tamo su spajali nespojivo i to me je oduševilo. Služili su napolitansku picu i koktele, ali vrhunske. Dizajn enterijera je bio fenomenalan, neo industrijal vrhunskog kvaliteta. Lokal je imao posebnu energiju, posećivali su ga superstarovi, sportisti, biznismeni, umetnici. To veče sam odlučio da takav koncept prenesem u Beograd. U razgovoru sa rođakom Nikolom Bulajićem smo osmislili celu priču i on mi je puno pomogao svojim sugestijama. Nakon toga sam svojoj prijateljici, dizajnerici enterijera, Ani Nenadović objasnio našu viziju i kreirali smo „Pietru“. Rekao sam joj da će tri glavne figure biti pica majstor, bartender i DJ. Ana je sjajno obavila svoj posao i tako je nastala „Pietra“. Svi smo prezadovoljni što smo uspeli da duh Italije prenesemo direktno na Vračar. Od tada se trudimo zajedničkim snagama da gostima pružimo kvalitet, dobar ugođaj i osećaj pripadnosti“, završava priču Miloš Stojković.

pietra 2

Garancija kvaliteta i autentičnosti

Posebno priznanje dodeljeno od strane „Associazione Pizzaiuoli Napoletani“ garantuje kvalitet i autentičnost u pripremi. Nagradu je dodelio četvorostruki prvak sveta u pripremi Napolitana pice i potpredsednik „A.P.N.“ gospodin „Umberto Fornito“.
Goran Abramović, pica majstor koji je prvi doneo u Beograd novi stil pice Napolitane rekao nam je da postoje standardi koje pica mora da ispuni da bi se zvala Napolitana.

pica majstor pietra

„Napolitana je okruglog oblika prečnika 25-35 cm sa 2 centimetra zlatno braon podignutom ivicom i sredinom pice debljine 3-4 milimetara. Testo se pravi od mekog pšeničnog brašna 00 ili 0, srednje jačine od W-260 do W-320 i mineralne vode koja je bolja zbog fermentacije testa. Morska sitna so daje ukus i konzervans testu, dok kvasac „Levito Madre“ daje specifičnu aromu testu. Težina bulice za picu je od 180 do 250 grama, a peku se na temperaturama od 420 do 480 stepeni oko minut do minut i po“.

Pietra „Pizzeria & Cocktail bar”

Adresa: Kumanovska 6, Vračar, Beograd
Radno vreme: 08 – 00h, vikendom 08 – 01h
Broj telefona: 011/690-20-20
Web: pietra.rs
Instagram: pietra_belgrade

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: ŽARKO RADOVANČEV

Komentari (9)

  1. Vesna Dukić-Cvijanović каже:

    Poštovani iz Pizzerie Pietra,
    već prvi dolazak u vaš predivan ambijent učinio je da sam se osećala veoma prijatno, zbog pozitivne energije mesta i ljudi koji tu rade ,da sam ponovo došla već za par dana ,i zatim opet i ……… uz preporuku meni dragim ljudima da obvezno posete Pietru!
    Lep pozdrav
    Vesna

  2. Vesna Dukić-Cvijanović каже:

    Dragom osoblju Pietre,
    Espresso,koktel i pizza Primavera
    učinili su da se osećam kao da sam u piceriji u Lido di Jesolo-Venecija,Taormini na Siciliji -u čuvenoj piceriji Veštice Taormine(Veccia Taormine) i pobude se sva čula – i miris i ukus i izgled! Hvala puno,za svaku ste preporuku!
    Lep pozz ,Vesna
    Ambijent 5
    Hrana 5
    Piće 5
    Napici 5
    Kokteli 5
    Osoblje 5
    Udluga. 5

    1. Stojanovic каже:

      Poštovana gospođo Dukić-Cvijanović
      Drago nam je da ste se lepo proveli u Pietri i hvala vam što ste podelili utiske

  3. Viktor каже:

    Pica je predobra. 5 zvezdica!!!

  4. Milica Delovic Zlatkovic каже:

    Dobri Goran stvara vrhunsku caroliju koja se zove PIZZA IZ PIETRE… 🥰

  5. Marko Stojkovic каже:

    Ubedljivo najbolja pizza u Beogradu i Srbiji. A i šire. Bio sam u mnogim pizzeriama u Italiji, u Pietri je bolja pizza nego u većini pizzeria u Italiji. I kokteli su odlični. Osoblje izuzetno ljubazno i profesionalno. Veoma lep lokal. Sjajna lokacija na Vračaru. Za svaku preporuku.

  6. danin каже:

    vrhunske pice,ljubazna usluga 10/10

  7. Branka каже:

    Vazdušasta , nežna na dodir , opojna i utiče egzotično na čula okusa i mirisa koji se u ustima dugo ne zaboravlja i štedi za ponovni susret sa mestom “ Pietra “ i divnim zlatnim rukama i srcima ljubaznog osoblja. Pizza “ Margerita “ me obavezala čvorom ljubavi i savršenstva susreta. Do sledećeg puta i sa uspehom svima koji šire čaroliju Napulja u Beogradu…
    Drina ~~ ♡

    1. Stojanovic каже:

      Hvala vam Branka što ste podelili utiske. I zahvaljujemo se u ime ekipe iz picerije Pietra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije