Restoran Tranquilo
28.01.2024 Restoran

Restoran Tranquilo – internacionalna kuhinja u autentičnom ambijentu

Restoran Tranquilo ušuškan je među stambenim zgradama najpopularnijeg beogradskog bulevara. Ovo mesto je idealno za ljubitelje ukusne internacionalne kuhinje sa odličnim lokalnim ukusima, dobrih koktela i lagane muzike.

Renovirani prostor sačuvao je osobeni karakter, dok je boja bakra sa starih zatečenih lampi inkorporirana u kompletan prostor. Skulpture od bambusa duž jednog zida izražene su prema motivima bambusa koji su zatečeni u ovom prostoru. Maske od radijatora smo upcycleovali dodavši im špansku trsku inspirisani Breuerovim Cesca stolicama. Mislim da je naša generacija ta koja uči da poštuje staro, ali da mu dodaje lični pečat – objašnjavaju nov koncept preuređenog enterijera iz restorana Tranquilo.

PROČITAJ JOŠ! Ukuse Mediterana donosi restoran Marshall Black Rock

Sa bogate koktel karte ističu se Pineapple Daiquiri, Caramel Espresso Martini i signature Tranquilo Collins, napravljen za ljubitelje džin-tonika, kojeg krase ukusi trešnje i sirupa od maline. Na meniju se i dalje mogu naći brojni specijaliteti od mesa, s tim što se sada u ponudi nalaze i jela za vegetarijance.

PROČITAJ JOŠ! Autentična srpska kuhinja u restoranu Suvenir

Šef kuhinje Igor Tijanić preporučuje hrskavu palentu na kremastom kozjem siru ako želite uživanje ravno nivou fine dininga. Takose prepune mesa i soseva ne smete propustiti. Klasični street food zalogaj, lobster roll u zemički chef Tijanić je preradio dodajući eleganciju i kvalitet restoranskog jela. Što se deserata tiče, svi su rađeni po autentičnim receptima gospođe Doris, majke jednog od vlasnika. Pavlova à la Doris dolazi kao hrskava meringa sa ukusom kumkvata, maline, kupine i borovnice.

Tranquilo Pavlova sa malinama

Pavlova à la Doris, sa ukusom kumkvata, maline, kupine i borovnice – Restoran Tranquilo

Restoran Tranquilo

Braće Nedić 7, Beograd
Tel. +381 60 729 2329
Radno vreme: 12.00-23.00, petak – subota 12.00-00.00
IG @tranquilobgd

AUTOR: NATAŠA STEVANOVIĆ

FOTO: FREEPIK, RESTORAN TRANQUILO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije