Predstavljamo Vam: Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
Pred vama je novembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora, g...
pročitaj jošKOMPOZICIJA
Meringa
Flambirano voće
Vanila kardamom krem
MERINGA
100 g belanaca
200 g kristal šećera
60 g vode
Sjediniti 100 g kristal šećera sa vodom i kuvati do 120ºC dok se ne skuva sirup gustine meda. Dok se sirup kuva, umutiti belanca i 100 g kristal šećera u čvrst šaum. Kuvani sirup u tankom mlazu sipati u belanca uz neprestano mešanje i nastaviti sa mešanjem dok kuvani šaum ne postane čvrst i sjajan. Meringu sipati u dresir džak sa izabranim nastavkom i istiskivati oblike različitih veličina formirajući krug, tako da vrhovi ostanu špicasti. Meringu ostaviti da se suši u rerni na 70ºC 4 sata. Osušenu meringu izvaditi iz rerne i odložiti u kutiju sa poklopcem.
FLAMBIRANO VOĆE
100 g rabarbare
100 g kivija
100 g pomorandže
100 g ananasa
20 g likera od kokosa
20 g kristal šećera
Rabarbaru oprati, očistiti od oštećenih i nejestivih listova, pa iseckati na komade širine 1 cm. Kivi, pomorandžu i ananas oljuštiti i iseći na kocke širine 1cm. Voće uvaljati u kristal šećer i kuvati sa dodatkom likera od kokosa nekoliko minuta. Ohladiti skuvano voće.
VANILA-KARDAMOM KREM
300 g mleka
60 g žumanaca
80 g kristal šećera
30 g gustina
1 štapić vanile
3 zrna osušenog kardamoma
50 g mleka sjediniti sa žumancima i kristal šećerom. Ostatak mleka kuvati sa vanilom i kardamomom. Proključalo mleko procediti i vratiti ga na grejno telo pa dodati smesu sa žumancima. Kuvati krem uz neprestano mešanje žicom dok ne postane gust i kompaktan. Mutiti u mikseru i hladiti ga dok ne postane kremast. Sipati krem u dresir džak.
KOMPLETIRANJE
Osušenu meringu okrenuti naopako, tako da stoji na vrhovima. Ukrasiti je kremom i voćem. Poslužiti.
Sutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš d...
pročitaj jošU susret sve hladnijim danima, brend Bakina Tajna obradovao nas je potpuno novim proizvodima, Umacima od paradajza, koji u teglicama čuvaju leto i ...
pročitaj jošPored već dobro poznatih lokacija prestižnog lanca Korpa Deli Marketi, na adresi Bulevar vojvode Bojovića 14 u Beogradu i Veselina Masleše 2 u Novo...
pročitaj još