Piatakia otvorila vrata restorana i na Novom Beogradu
Piatakia, ime koje već dobro poznato posetiocima splava na Dorćolskom keju i taverne u Zemunu, odnedavno je i mesto grčkih mirisa i ukusa na Novom ...
pročitaj jošŠakšuka je autohtono jelo marokanske i tuniske kuhinje, rasprostanjeno širom afričkog kontinenta i Bliskog istoka. Ovaj recept možete koristiti bilo kada i u raznim prilikama, uz doradu ili manju izmenu osnovnog recepta. Ukusom nalik satarašu i bećar paprikašu, šakšuka je mnogima omiljen letnji obrok.
Executive chef Tara Stevens vodi kuhinju luksuznog boutique hotela u srcu Marakeša – El Fenn, koji se našao na Condé Nast Traveler Zlatnoj listi za 2024. Njena kuhinja je živopisna, koloritna, uz pregršt sezonskih namirnica i začina. Naročito prepoznatljivih lokalnih aroma – ružine vodice, ukiseljenog limuna i harise.
View this post on Instagram
Chef Tara Stevens se bez oklevanja odlučila da sa nama podeli recept za pripremu jela koje se smatra istočnomediteranskim gastronomskim nasleđem – shakshouka.
SASTOJCI (za 2 osobe)
Donosimo vam recept za veganski doručak bez jaja – kajgana od tofu sira
Propržite na laganoj vatri ljutu tucanu papriku, mleveni kim i usitnjen beli luk, toliko da luk omekša.
Dodajte paradajz i lagano dinstajte 15-20 minuta ili dok sos ne postane gust i sjajan. Začinite po ukusu.
Napravite kašikom četiri udubljenja na površini sosa, a zatim u njih razbijte jaja, jedno po jedno.
Smanjite toplotu i poklopite, pa kuvajte 4-5 minuta dok jaja ne budu kuvana.
Pospite seckanim korijanderom i mrvljenom fetom ili poslužite uz jogurt.
Jelo servirajte direktno iz tiganja u kom je pripremano, uz pita hleb za umakanje.
U septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj jošRestoran Tchaikovsky, nekada Kafana Moskva, mesto prepuno živopisnih priča, koraka znamenitih ličnosti i stvaralaštva, nalazi se u samom srcu Beogr...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj još