Nakon Cvetkove pijace, restoran The Pijaca od sada i na Tošinom bunaru
The Pijaca 2 je proizvod logičnog sleda događaja nakon što je prvi restoran istog imena, pored beogradske Cvetkove pijace, postao nezaobilazna adre...
pročitaj jošSvojevremeno, još dok je radio u Han’s Bar & Grillu luksuznog hotela 11 Cadogan Gardens, chef Chris Prow je ponosno isticao da je hrana koju nudi zaista neponovljiva i jedinstvena. Posluživanje Benedikt jaja u kroasanu daje izvesnu radost životu i luksuz nečemu što se uglavnom smatra jednostavnom hranom.
SASTOJCI (za 1 osobu)
ZA KROASAN
ZA HOLANDEZ SOS
PROČITAJ JOŠ! Najbolji vafli sa maskarpone kremom
ZA KROASAN
U malu šerpu sipajte vodu za nešto više od trećine, zagrejte do ključanja. Dodajte sirće i smanjite temperaturu, toliko da voda krčka. U malu činiju razbijte jaja, posebno, jedno po jedno. Kašikom zamešajte vodu, tako da napravite vir, pa u vodu lagano dodajte jaje. Kuvajte na umerenoj temperaturi 2-3 minuta. Izvadite šupljikavom kašikom i ocedite na kuhinjskom papiru. Isecite kroasan na pola, tostirajte ga, stavite šunku i lagano zagrejte u rerni, vodeći računa da kroasan ne zagori. Na kraju, stavite dva poširana jajeta i pokapajte kremastim holandskim sosom, pa preklopite drugom polovinom kroasana.
PROČITAJ JOŠ! Fonio Brunch – doručkujte kada vi to hoćete
ZA SOS
Otopite 125 g putera u malom tiganju i uklonite bele masnoće sa površine tj. pročistite puter. Ostavite na toplom mestu. U emajliranu ili staklenu činiju pogodnu za kuvanje na pari stavite 2 žumanceta, ½ kašičice belog vina ili sirćeta, prstohvat soli i malo ledene vode. Mutite par minuta, pa kuvajte na pari, iznad posude u kojoj voda jedva da ključa, i mutite dok masa ne postane bleda i gusta, 3-5 minuta. Sklonite sa pare i postepeno dodajte otopljeni puter, malo po malo uz neprestano mešanje, dok se sve ne sjedini. Ako smesa postane previše gusta, dodajte malo vode. Začinite sokom od limuna i kajenskom paprikom. Čuvajte na toplom do upotrebe.
Chef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošČuveni chef Alain Ducasse objašnjava kada je zamalo dao otkaz, zašto je veganska hrana budućnost, govori o rekordnim Michelinovim zvezdicama i zaš...
pročitaj jošIndustrijalizacija proizvodnje hrane dovela je do situacije u kojoj je inovacija često ograničena na menje varijacije na već postojeće teme. U d...
pročitaj još