
Pastry chef Kristina Radosavljević ovako priprema savršeni mus od lešnika
Kristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i mar...
pročitaj jošSvojevremeno, još dok je radio u Han’s Bar & Grillu luksuznog hotela 11 Cadogan Gardens, chef Chris Prow je ponosno isticao da je hrana koju nudi zaista neponovljiva i jedinstvena. Posluživanje Benedikt jaja u kroasanu daje izvesnu radost životu i luksuz nečemu što se uglavnom smatra jednostavnom hranom.
SASTOJCI (za 1 osobu)
ZA KROASAN
ZA HOLANDEZ SOS
PROČITAJ JOŠ! Najbolji vafli sa maskarpone kremom
ZA KROASAN
U malu šerpu sipajte vodu za nešto više od trećine, zagrejte do ključanja. Dodajte sirće i smanjite temperaturu, toliko da voda krčka. U malu činiju razbijte jaja, posebno, jedno po jedno. Kašikom zamešajte vodu, tako da napravite vir, pa u vodu lagano dodajte jaje. Kuvajte na umerenoj temperaturi 2-3 minuta. Izvadite šupljikavom kašikom i ocedite na kuhinjskom papiru. Isecite kroasan na pola, tostirajte ga, stavite šunku i lagano zagrejte u rerni, vodeći računa da kroasan ne zagori. Na kraju, stavite dva poširana jajeta i pokapajte kremastim holandskim sosom, pa preklopite drugom polovinom kroasana.
PROČITAJ JOŠ! Fonio Brunch – doručkujte kada vi to hoćete
ZA SOS
Otopite 125 g putera u malom tiganju i uklonite bele masnoće sa površine tj. pročistite puter. Ostavite na toplom mestu. U emajliranu ili staklenu činiju pogodnu za kuvanje na pari stavite 2 žumanceta, ½ kašičice belog vina ili sirćeta, prstohvat soli i malo ledene vode. Mutite par minuta, pa kuvajte na pari, iznad posude u kojoj voda jedva da ključa, i mutite dok masa ne postane bleda i gusta, 3-5 minuta. Sklonite sa pare i postepeno dodajte otopljeni puter, malo po malo uz neprestano mešanje, dok se sve ne sjedini. Ako smesa postane previše gusta, dodajte malo vode. Začinite sokom od limuna i kajenskom paprikom. Čuvajte na toplom do upotrebe.
Zima je doba godine kada se uživa u toplini, jačoj hrani, snažnijem i punijem vinu - vreme istinskog hedonizma. Atelje vina Šapat, renomirana kuća ...
pročitaj jošSofija Vujasinović, pastry sous chef njujorškog restorana Per Se, otkriva kako se oseća kao prva Srpkinja koja ima važnu ulogu u jednom restoranu s...
pročitaj jošNikola Vučković je zavoleo gastronomiju uz svog oca koji je bio ozbiljan gurman i odrastao je uz njegovo kuvanje, a za to što je on izrastao u ozbi...
pročitaj još