Nakon Cvetkove pijace, restoran The Pijaca od sada i na Tošinom bunaru
The Pijaca 2 je proizvod logičnog sleda događaja nakon što je prvi restoran istog imena, pored beogradske Cvetkove pijace, postao nezaobilazna adre...
pročitaj jošSvojevremeno, još dok je radio u Han’s Bar & Grillu luksuznog hotela 11 Cadogan Gardens, chef Chris Prow je ponosno isticao da je hrana koju nudi zaista neponovljiva i jedinstvena. Posluživanje Benedikt jaja u kroasanu daje izvesnu radost životu i luksuz nečemu što se uglavnom smatra jednostavnom hranom.
SASTOJCI (za 1 osobu)
ZA KROASAN
ZA HOLANDEZ SOS
PROČITAJ JOŠ! Najbolji vafli sa maskarpone kremom
ZA KROASAN
U malu šerpu sipajte vodu za nešto više od trećine, zagrejte do ključanja. Dodajte sirće i smanjite temperaturu, toliko da voda krčka. U malu činiju razbijte jaja, posebno, jedno po jedno. Kašikom zamešajte vodu, tako da napravite vir, pa u vodu lagano dodajte jaje. Kuvajte na umerenoj temperaturi 2-3 minuta. Izvadite šupljikavom kašikom i ocedite na kuhinjskom papiru. Isecite kroasan na pola, tostirajte ga, stavite šunku i lagano zagrejte u rerni, vodeći računa da kroasan ne zagori. Na kraju, stavite dva poširana jajeta i pokapajte kremastim holandskim sosom, pa preklopite drugom polovinom kroasana.
PROČITAJ JOŠ! Fonio Brunch – doručkujte kada vi to hoćete
ZA SOS
Otopite 125 g putera u malom tiganju i uklonite bele masnoće sa površine tj. pročistite puter. Ostavite na toplom mestu. U emajliranu ili staklenu činiju pogodnu za kuvanje na pari stavite 2 žumanceta, ½ kašičice belog vina ili sirćeta, prstohvat soli i malo ledene vode. Mutite par minuta, pa kuvajte na pari, iznad posude u kojoj voda jedva da ključa, i mutite dok masa ne postane bleda i gusta, 3-5 minuta. Sklonite sa pare i postepeno dodajte otopljeni puter, malo po malo uz neprestano mešanje, dok se sve ne sjedini. Ako smesa postane previše gusta, dodajte malo vode. Začinite sokom od limuna i kajenskom paprikom. Čuvajte na toplom do upotrebe.
Čuveni chef Alain Ducasse objašnjava kada je zamalo dao otkaz, zašto je veganska hrana budućnost, govori o rekordnim Michelinovim zvezdicama i zaš...
pročitaj jošNikola Šorak, jedan od najtalentovanijih kuvara koje Srbija trenutno ima, priprema se ovih dana za Međunarodno takmičenje San Pellegrino Young Chef...
pročitaj jošChef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj još