
Paragon: Jedinstvena linija biljnih cordiala s retkim i smelim ukusima
MONIN je razvio PARAGON posebno za miksologe - uzdiže manje poznate biljne vrste sa svih strana sveta, pružajući koktel stručnjacima cordiale s ret...
pročitaj jošMonin, najpoznatiji proizvođač sirupa, likera i drugih dodataka za koktele, lansirao je originalnu novu seriju koktela sa temeljnim supama.
Iz Monina kažu da žele ponuditi “ukusnu alternativu klasičnim slatkim sezonskim pićima”, piše magazin Drinks Business.
Moninov direktor za inovacije Michael Moberly predstavio je četiri twista na klasične koktele.
“Korišćenje temeljne supe ili drugih slanih elemenata u koktelima omogućuje nam da gostu ponudimo potpuno neočekivano iskustvo i istraživanje novih ukusa. Izvrsna pića mogu se napraviti od toliko mnogo sastojaka, samo se morate pažljivo odnositi prema njima”, rekao je.
Tom Kah Gai Brothtail
Monin predlaže nekoliko koktela. Vegetable Stock Lemon Drop je sveži koktel koji kombinuje limun sa supom od povrća. Broth Fashioned bazira se na supi i burbonu. Tom Kah Gai Brothtail je koktel inspiriran tajlandskom supom, sa kokosom, limunskom travom i pilećom supom. Dirty Broth Tini je neobični martini u kojem je salamuri od maslina dodato malo ljute čorbe.
PROČITAJTE JOŠ! Top 50 najprodavanih koktela u 2022. godini
Vegetable Stock Lemon Drop
Monin je početkom godine, pre ovih supa-koktela, lansirao Summer Cooler, sa supom od pilećih kostiju, ananasa, krastavaca, limuna, mente i votke, i Savory Orange Basil sa supom od pilećih kostiju, pomorandžom, paradajzom, bosiljkom, kokosovim mlekom i votkom. Barmeni kažu da nije baš jednostavno napraviti balansirani i dobar koktel sa slanim supama jer je tek nekoliko destilata pogodno za njih. Najlakše ih je raditi sa votkom, suvim šerijem i viskijem, ali treba računati na neograničenu spremnost miksologa da eksperimentišu i istražuju dok ne nađu i druga originalna rešenja. Ove zime je supa na šanku, zasad samo u Americi.
U Vinariji Čoka, vinska priča se piše više od 120 godina, pažljivo se gradi, budi emocije i otkriva identitet brendova koji su mnogima sinonim za p...
pročitaj jošBartending scena u Srbiji i regionu poslednjih godina beleži primetan rast – ne samo u pogledu broja barova i koktela na menijima, već i u načinu n...
pročitaj jošLeti volimo da je sve jednostavno, lagano i osvežavajuće jer kada temperature porastu, tražimo ukuse koji hlade, bude i osvežavaju. Ne moraš da bir...
pročitaj još