
Novi broj magazina Hoteli & Restorani je u distribuciji
Pred vama je novi broj magazina Hoteli & Restorani za period zima – proleće. Kao i uvek donosimo vam zanimljive novosti iz hotelsko-restoranske...
pročitaj jošNenad Vučijak, Managing Director Agencije za konsalting Team 4, je optimista po pitanju poslovanja u ovoj godini i na početku razgovora iznosi jednostavnu, ali tačnu formulu za uspeh.
– Uvek može i treba bolje. Ugostiteljstvo, znači zaista ugostiti, sve ostalo je u drugom planu. A kod nas je drugi plan (investicija, lokacija, svetla, muzika, dekoracija, etc.) u prvom planu. Ne mogu i ne smem da savetujem. Znam samo šta sam ja radio i šta bih ponovo radio u svom lokalu: dolazio bih prvi, odlazio poslednji. Bio sam prvi i najvredniji, a najviše pažnje sam posvetio zapošljavanju, obuci, komunikaciji i timskom radu, stručno iskustvo se podrazumeva – savetuje Vučijak.
Proizvod iz vaše palete koji biste izdvojili kao najuspešniji u prošloj godini?
– Ima ih (zaista) više, ali ako moram da biram, a sve ih bezrezervno volim i preporučujem:
1. Predivna bordo kupaža (Maximianvs) organske vinarije Imperator
2. Sfera Noir – novi barikirani Pinot Noir (2020) vinarije Bikicki
3. Barikirana Malvazija vinarije Verkat.
Planovi vaše kompanije za narednu godinu?
– Teško je reći šta nosi sutra, odavno imamo priliku da se širimo, ali i pored brojnih kontakta i ponuda nismo se još uvek odlučili za taj korak. Mi smo više kao one stare dobre nastavnice, kojih više nema, a koje rade samo sa odlikašima.
Koji biste restoran u Srbiji preporučili?
– I na ovo pitanje ne može da se odgovori tek tako. Zavisi od prilike, ekipe, događaja, ali ono što mi prvo pada na pamet su svakako: Homa, Madera, Tata Mata, Rustique, Kovač, Lavina, Kingash, Klub Književnika…
Brend Tuborg, kompanije Carlsberg Srbija, i ove godine donosi nešto novo ljubiteljima piva i dobrog osveženja – Tuborg Zero. U pitanju je bezalk...
pročitaj jošDa li vaša karta pića nudi nešto što gosti ne očekuju, ali pamte? U eri kada se sve više traže ukusi koji odskaču od proseka, crna ribizla se vraća...
pročitaj jošU svetu kafe, gde se kvalitet meri svakim gutljajem, mleko koje barista koristi može biti presudni faktor. Zato ne čudi što je Cremoso Latte tokom ...
pročitaj još