
Novi broj magazina Hoteli & Restorani je u distribuciji
Pred vama je novi broj magazina Hoteli & Restorani za period zima – proleće. Kao i uvek donosimo vam zanimljive novosti iz hotelsko-restoranske...
pročitaj jošNenad Vučijak, Managing Director Agencije za konsalting Team 4, je optimista po pitanju poslovanja u ovoj godini i na početku razgovora iznosi jednostavnu, ali tačnu formulu za uspeh.
– Uvek može i treba bolje. Ugostiteljstvo, znači zaista ugostiti, sve ostalo je u drugom planu. A kod nas je drugi plan (investicija, lokacija, svetla, muzika, dekoracija, etc.) u prvom planu. Ne mogu i ne smem da savetujem. Znam samo šta sam ja radio i šta bih ponovo radio u svom lokalu: dolazio bih prvi, odlazio poslednji. Bio sam prvi i najvredniji, a najviše pažnje sam posvetio zapošljavanju, obuci, komunikaciji i timskom radu, stručno iskustvo se podrazumeva – savetuje Vučijak.
Proizvod iz vaše palete koji biste izdvojili kao najuspešniji u prošloj godini?
– Ima ih (zaista) više, ali ako moram da biram, a sve ih bezrezervno volim i preporučujem:
1. Predivna bordo kupaža (Maximianvs) organske vinarije Imperator
2. Sfera Noir – novi barikirani Pinot Noir (2020) vinarije Bikicki
3. Barikirana Malvazija vinarije Verkat.
Planovi vaše kompanije za narednu godinu?
– Teško je reći šta nosi sutra, odavno imamo priliku da se širimo, ali i pored brojnih kontakta i ponuda nismo se još uvek odlučili za taj korak. Mi smo više kao one stare dobre nastavnice, kojih više nema, a koje rade samo sa odlikašima.
Koji biste restoran u Srbiji preporučili?
– I na ovo pitanje ne može da se odgovori tek tako. Zavisi od prilike, ekipe, događaja, ali ono što mi prvo pada na pamet su svakako: Homa, Madera, Tata Mata, Rustique, Kovač, Lavina, Kingash, Klub Književnika…
Kada restoran u ponudi ima nepunih 50 vina na čašu, onda znate da vas čeka gastronomski užitak. Još kad znate da hranu sprema talentovani chef Uroš...
pročitaj jošPrvi Rakia bar ponikao je u Dobračinoj ulici br. 5, u samom centru Beograda, i to tada započinje prava rakijska avantura. - Rakia Bar postao je ...
pročitaj jošUkoliko ste mislili da je točenje piva samo jedan „jednostavan potez“, Heineken PourFection Lab događaj najbolji je pokazatelj da je ipak reč o pra...
pročitaj još