„Umeće sommeliera nastavlja da raste sa svakim takmičenjem“
Nakon intenzivnog dana izazova u četvrtfinalu, koji je održan u prestižnom Hyatt Regency hotelu u Beogradu, kandidati iz Evrope, Afrike i Bliskog istoka prikazali su svoje izuzetne talente i vrhunsko znanje o vinu, pivu, žestokim pićima i drugim napicima. Ko-predsednik ASI Komisije za takmičenja sommeliera, Olivier Poussier, izjavio je: „Kvalitet naših takmičara nastavlja da raste sa svakim takmičenjem. Ono što je još impresivnije je kvalitet onih koji ne stignu do polufinala i finala. Razlika između najboljih takmičara i onih koji ne dođu do polufinala sada je manja nego ranije. Svi takmičari zaslužuju aplauz samo što su tu. Oni koji su stigli do polufinala mogu biti sigurni da, čak i ako ne nastupe u finalu, poseduju znanje i veštine da to učine. Razlika između finalista i polufinalista sada je gotovo neprimetna“.
Zahvalnost Srpskoj asocijaciji Sommeliera na gostoljubivosti
Nakon četvrtfinala, takmičari, nacionalni predsednici, sudije i novinari okupili su se u restoranu Corso Ancora, koji se nalazi uz reku Savu, na večeri i objavi polufinalista. Ovaj ključni trenutak, proslavljen uz finu i ukusnu hranu renomiranog restorana, označava ne samo lični uspeh za one koji su prošli dalje, već i kolektivni trenutak za sve učesnike. ASI upućuje najsrdačnije čestitke polufinalistima i svim takmičarima, kao i zahvalnost Srpskoj asocijaciji sommeliera na izuzetnoj gostoljubivosti prilikom organizacije ovogodišnjeg događaja, a sommelieri koji su se plasirali u polufinale su: Suvad Zlatić, Austrija Antoine Lehebel, Belgija Jonathan Gouveia, Danska Mikk Parre, Estonija Pascaline Lepeltier, Francuska Florian Richter, Nemačka Eleftherios Hanialidis, Grčka Francesco Cosci, Italija Martynas Pravilonis, Litvanija Lukas Wiegman, Holandija Francesco Marzola, Norveška Tomasz Żak, Poljska