
Restoran Dragoljub: Za novi život kafane!
Svaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj jošVečeras, 31. oktobra u 20 časova biće emitovana druga epizoda novog serijala New Balkan Cuisine koja je posvećena medu.
Serijal New Balkan Cuisine se bavi gastronomijom i namirnicama Srbije i balkanskog regiona. Osmišljen je kao dokumentarni „road movie” koji prati kuvarski kolektiv New Balkan Cuisine na čijem čelu se nalazi chef Vanja Puškar, zajedno sa Blankom Zolak i Branislavom Krstićem. Kroz svaku epizodu se istražuju lokalni proizvodi, njihova istorija i kontekst kroz putovanja i razgovore sa stručnjacima i proizvođačima. Rezultat istraživanja je bolje razumevanje tradicije i lokalnog gastronomskog nasleđa koje omogućava inspiraciju za nastanak novih jela i načina pripreme.
Tema druge epizode New Balkan Cuisine serijala je med. Epizoda je snimana na jedinstvenom lokacijama u Srbiji, Makedoniji i Hrvatskoj, a kroz razgovor sa posvećenim proizvođačima saznaje se više o ulozi koju med ima u našoj tradiciji i kulturu. Od urbanih sredina poput Beograda, pa sve do ruralnih vrleti Makedonije ulazi se u svet medonosnih pčela, saznaje se kako se med proizvodi, sakuplja, vrca, ali i kakav je prenosnik ukusa. I još važnije, koliko nam prostora ostavlja za kreativnost i inovaciju kada su autohtone namirnice sa naših prostora u pitanju.
Emitovanje epizode je zakazano za utorak 31. oktobar u 20h na Agelast YT kanalu
U svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i st...
pročitaj jošKada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošIzvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj još