
Mocha Mousse je boja za 2025: Moderno, sofisticirano ali i ukusno
Moka mus je boja za 2025. godinu i savršeno spaja smeđe tonove kafe i čokolade. Međutim, kada bi je pretočili u jestivi oblik, to bi svakako bila n...
pročitaj jošSvetski dan ljute hrane se slavi svakog 16. januara.
Povodom međunarodnog dana ljute i začinjene hrane koja je veoma popularna u našoj zemlji, odlučili smo da podelimo recept za pikantno ulje sa ljutim papričicama.
Ovo ulje se može koristiti kao začin ili dodatak raznim jelima kako bi im dalo ljutinu i pikantnost. Evo jednostavnog recepta za pripremu ljutog ulja, a ljutinu ćete odrediti sami, jer sve zavisi od ljutine papričice, kao i količine.
SASTOJCI:
* 1 šolja tucane ljute paprike (koristitite različite vrste u zavisnosti od stepena željene ljutine)
* 400 ml ulja (najbolje je koristiti neutralno ulje poput suncokretovog)
* 4 čena belog luka
* 1 komadić svežeg đumbira
PRIPREMITE JOŠ: Slavni chef isprobao chili con carne po receptu iz zatvora San Quentin
PRIPREMA:
Ogulite i sitno naseckajte beli luk i đumbir. U dubljoj posudi, zagrejte ulje na srednjoj vatri. Nikako ne sme da dostigne temperaturu dimljena, već da bude lagano zagrejano.
Dodajte tucanu ljutu papriku, beli luk i đumbir. Neka se prži u ulju 3 do 5 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite ulje da se ohladi na sobnu temperaturu.
Kad se ulje ohladi, koristite fino sito ili gazu kako biste filtrirali ulje i odstranili komadiće paprike, belog luka i đumbira, ako ih ne želite prilikom začinjavanja jela.
Prebacite filtrirano ulje (ili sa komadićima) u sterilisanu teglu i čuvajte ga na sobnoj temperaturi, dalje od svetlosti.
Moka mus je boja za 2025. godinu i savršeno spaja smeđe tonove kafe i čokolade. Međutim, kada bi je pretočili u jestivi oblik, to bi svakako bila n...
pročitaj jošBeppino Occelli mlekara je nastala 1976. godine sa ciljem da uspostavi plodonosnu vezu čoveka i prirode, između sireva Beppino Occeli, regije Langh...
pročitaj još