
Tabasco recepti sa roštilja: Ukus koji pali, ali prija
Kada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošSvetski dan ljute hrane se slavi svakog 16. januara.
Povodom međunarodnog dana ljute i začinjene hrane koja je veoma popularna u našoj zemlji, odlučili smo da podelimo recept za pikantno ulje sa ljutim papričicama.
Ovo ulje se može koristiti kao začin ili dodatak raznim jelima kako bi im dalo ljutinu i pikantnost. Evo jednostavnog recepta za pripremu ljutog ulja, a ljutinu ćete odrediti sami, jer sve zavisi od ljutine papričice, kao i količine.
SASTOJCI:
* 1 šolja tucane ljute paprike (koristitite različite vrste u zavisnosti od stepena željene ljutine)
* 400 ml ulja (najbolje je koristiti neutralno ulje poput suncokretovog)
* 4 čena belog luka
* 1 komadić svežeg đumbira
PRIPREMITE JOŠ: Slavni chef isprobao chili con carne po receptu iz zatvora San Quentin
PRIPREMA:
Ogulite i sitno naseckajte beli luk i đumbir. U dubljoj posudi, zagrejte ulje na srednjoj vatri. Nikako ne sme da dostigne temperaturu dimljena, već da bude lagano zagrejano.
Dodajte tucanu ljutu papriku, beli luk i đumbir. Neka se prži u ulju 3 do 5 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite ulje da se ohladi na sobnu temperaturu.
Kad se ulje ohladi, koristite fino sito ili gazu kako biste filtrirali ulje i odstranili komadiće paprike, belog luka i đumbira, ako ih ne želite prilikom začinjavanja jela.
Prebacite filtrirano ulje (ili sa komadićima) u sterilisanu teglu i čuvajte ga na sobnoj temperaturi, dalje od svetlosti.
Kada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošU svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i st...
pročitaj jošIzvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj još