Slavni chef isprobao chili con carne po receptu iz zatvora San Quentin
31.08.2023 Chef

Slavni chef isprobao chili con carne po receptu iz zatvora San Quentin

Ovako se jede u poznatom američkom zatvoru! Slavni chef dobio recept i isprobao ga!

Chili con carne po receptu iz zatvora San Quentin

Jacques Pepin je postavio temelje za ono što danas znamo kao savremeno kulinarstvo. Nakon što je bio lični kuvar francuskog predsednika Charlesa de Gaullea, 1959. godine se preselio u SAD i, nakon što je radio u vrhunskim francuskim restoranima u Njujorku, odbio je raditi isti posao za predsednika Johna F. Kennedyja. Umesto toga, posvetio se vlastitom kulinarskom usavršavanju.

Pre mnogo godina, Jacques je dobio recept za chili con carne od čuvara iz poznatog američkog zatvora San Quentin. Dok tradicionalni teksaški čili obično sadrži samo meso, Jacquesu je ova varijanta sa crvenim pasuljem ipak ukusnija.

Slavni chef isprobao chili con carne po receptu iz zatvora San Quentin

Chili con carne: Recept

Za pripremu ovog recepta pripremite otprilike 225 grama mlevenog mesa i jednaku količinu crvenog pasulja. Započeo je tako da je meso stavio u lonac i odmah prelio sa 4 šolje vode. Dodao je i malo slanine, narezanu na veće komade. Za bržu pripremu pasulja preporučuje kuvanje u ekspres loncu. Ipak, slavni chef je počeo sa hladnom vodom, pa je u lonac sa mesom odmah dodaoi pasulj.

U lonac je dodao po jednu i po kašičicu soli i čilija u prahu i po pola kašičice korijandera i kumina. Nakon što je dodao sve sastojke, sve je zakuvao i kuvao pokriveno na laganoj vatri oko sat i po. Potom je dodao salsu od paradjza, otprilike 80 grama naseckanog celera, jedan veliki seckani luk i četiri do pet čenova belog luka. Uz to je koristio i tri do četiri kašike halapenjo papričica te smrznute stabljike korijandera. Nakon što je dodao sve sastojke, jelo je kuvao još sat vremena.

Naglasio je kako čili ponekad poslužuje u tortiljama, ali ponekad voli koristiti i listove zelene salate. Nakon što je listove zelene salate napunio čilijem, na vrh se stavio čedar sir, sitno seckani luk i malo korijandera.

U YouTube videu koji možete pogledati Jacques nam predstavlja svoj recept za pripremu ovog popularnog jela na zatvorski način. Evo kako slavni chef priprema ovo jelo.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK I YOUTUBE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije