Recept za čokoladnu tortu iz kultnog restorana The River Cafe
05.07.2023 Chef

Recept za čokoladnu tortu iz kultnog restorana The River Cafe

Pronašli smo recept za čokoladnu tortu iz kultnog londonskog restorana The River Cafe.

The River Cafe: Dnevno prodaju oko 500 šnita torte „Chocolate Nemesis“

Pronašli smo recept za čokoladnu tortu iz kultnog londonskog restorana The River Cafe. Izuzetni chefovi poput Fergusa Hendersona i Trevora Gulivera iz St. Johna jednostavno obožavaju River Cafe nazivajući ga vanvremenskim klasikom. I drugi chefovi poput Ajzaka Mekhejla se slažu da je The River Cafe jedna od najboljih restoranskih adresa u Londonu.
„Neka mesta jednostavno imaju ono nešto, a The River Cafe je oduvek imao i imaće X faktor“, slažu se.

Recept za čokoladnu tortu iz kultnog restorana The River Cafe

Jedan od najpoznatijih deserata u tom restoranu je torta „Chocolate Nemesis“. Iz restorana kažu da prodaju oko 500 šnita dnevno, a na portalu Food 52 su otkrili recept:

The River Cafe: Recept za čokoladnu tortu

SASTOJCI:

  •  10 jaja
  •  575 g kristal šećera
  • 675 g čokolade sa minimum 70% učešća kakaa
  • 450 g neslanog putera, omekšalog na sobnoj temperaturi
  • Crème fraîche za posluživanje

Recept za čokoladnu tortu iz kultnog restorana The River Cafe
PRIPREMA:

  1. Zagrejte rernu na 130°C. Namastite kalup za tortu prečnika 30 cm i visine 7 i po santimetara, a bazu obložite papirom za pečenje.
  2. Jaja umutite sa trećinom količine šećera električnim mikserom, a volumen bi se trebao četiri puta povećati. Za ovaj postupak će vam trebati oko deset minuta.
  3. U bagna marie otopite čokoladu i puter.
  4. U posebnoj posudi pomešajte preostalu količinu šećera i 250 ml vode i na laganoj vatri napravite sirup. Kad ste dobili homogen sirup dodajte ga uz konstantno mešanje otopljenoj čokoladi i nežno umešajte da dobijete ujednačenu smesu.
  5. Kad se čokoladna smesa smlači umešajte mikserom u jaja, koristeći najmanju brzinu. Kad ste sipali svu smesu možete povećati brzinu miksanja, a smesa će malo izgubiti na volumenu.
  6. Tako pripremljenu smesu čokolade i jaja prelijte u okrugli kalup za torte. Kalup za torte trebate prebaciti u širi pleh za pečenje koji ste do pola ispunili vodom. Pecite na niskoj temperaturi sat i po do dva. Nažalost, iz The River Cafea nisu dali tačno vreme pečenja, ali vas savetujemo da položite dlan na površinu kolača i unutrašnjost se ne bi trebala previše pomerati.
  7. Izvadite kalup iz kupke, a tortu ostavite u kaluputu dok se potpuno ne ohladi. Poslužite uz crème fraîche.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: FOOD 52

FOTO: THE RIVER CAFE FACEBOOK

Komentar (1)

  1. Cicka каже:

    Za domaćice iz Srbije , ne znam da li ima mlaćenice kod nas ali se ona očas posla može napraviti i to ovako , uzmete šolju mleka, stavite kašiku sirćeta ili limuna , promešati dobro i to vam je mlaćenica .
    Tu mlaćenicu stavite u pavlaku , ide 3 kašike mlaćenice u 2 šolje guste pavlake , kako, se to radi , evo ovako, stavite u jednu teglu (2 šolje guste pavlake ) dodate 3 kašike mlaćenice , promešate i teglu prekrijete recimo papirnom kesom od hleba isecite je u krug onom iz Maksija ali da nema ostatke hleba , čista kesa treba da bude ili gazom , nešto tako gde ova masa u tegli treba da diše , ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi dok se krem freš ne zgusne , trebaće oko 24 časa a onda promešati masu u tegli a onda zavrnuti teglu sa metalnim poklopcem i staviti u frižider još jedan dan da odstoji do upotrebe, vi ste dobili krem freš po Vuku ili ti Crème fraîche . Pozz.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije