Barista Cup
01.08.2023 Drink

Barcaffè Barista Cup 2023 u septembru!

Barcaffè Barista Cup 2023 će se održati 30. septembra u zagrebačkoj Barcaffè Akademiji 

Barcaffè Barista Cup 2023 okuplja najbolje bariste iz regije

Barcaffè je otvorio prijave za prestižno takmičenje Barcaffè Barista Cup 2023 koje će se održati 30. septembra u zagrebačkoj Barcaffè Akademiji. Takmičari će se nadmetati u pripremi espresa, mlečnih napitaka i kreativnih napitaka od kafe. Najbolji barista regiona osvojiće vredne nagrade: dve hiljade evra, barista edukaciju i trening prženja „specialty“ kafe sa Nikom Orošijem.

Barcaffè Barista Cup pobednici

Barcaffè Barista Cup 2023: Prijave do 1. septembra

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem obrasca na web stranici: www.barcaffe.rs/baristacup i prilože svoj autentični latte art materijal (video ili fotografiju pripreme). Nakon pregleda pristiglih prijava, žiri iz Hrvatske, Slovenije i Srbije će odabrati po tri najbolja predstavnika iz svake zemlje, koji će dobiti priliku da svoje umeće pokažu i na samom takmičenju. Devet finalista će pred stručnim žirijem i publikom takmičiti u pripremi espressa, „latte arta“ i kreativnih napitka od kafe, tzv. „pića s potpisom“. Prijave su već otvorene, a svi zainteresovani mogu se prijaviti do 1. septembra. Organizatori ove godine očekuju rekordan broj učesnika i jaku konkurenciju.

Barcaffè Barista Cup učesnici 2022

Barcaffè Barista Cup okuplja talentovane mlade bariste iz regiona

Barcaffè Espresso Barista Cup je prestižno regionalno takmičenje koje već dugi niz godina predstavlja važan događaj u industriji kafe. Okuplja talentovane mlade bariste iz regiona koji svojim veštinama, kreativnošću i strašću za kafom i pripremom ovakve vrste napitaka konkurišu za prestižnu titulu najboljeg.
„Ova nagrada je neverovatno priznanje za veliku ljubav i trud koji sam uložila u ovu veštinu i umetnost“, kaže Eva Bogdan iz Slovenije, prošlogodišnja pobednica koja ističe da je Barista Cup bio važan događaj u njenom profesionalnom razvoju, jer je upoznala mnogo kolega barista i stekla neprocenjivo znanje.

Barcaffe Latte art

Barcaffè je brend sa tradicijom dugom 50 godina

Barcaffe je posvećen odabiru samo najkvalitetnijih zrna kafe u njihovom putu od sunčanih plantaža do šoljice savršene espresso kafe. Barcaffè kontinuirano prati trendove tržišta i osluškuje potrebe svojih partnera i korisnika, uz fokus na stalni razvoj i unapređenje proizvodnje i proizvoda primenjujući inovacije i brigu o kvalitetu. Dodatnu potvrdu vrhunskog kvaliteta dokazuje osvajanje 13 zlatnih medalja na Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe (International Coffee Tasting), poslednju je osvojio prošle godine Barcaffè espresso India Single Origin. Takmičenjima poput ovog, Barcaffe želi da pokaže svoju ljubav, posvećenost i strast prema kafi, ujedno gradeći imidž eksperta u sferi espressa i pružajući priliku svim zainteresovanim baristima da dalje napreduju i nadograđuju sebe u ovoj veoma popularnoj profesiji.

Pogledajte OVDE kako je bilo na prošlogodišnjem takmičenju

Trijumf dama na takmičenju Barcaffe Barista Cup 2022

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: BARCAFFÈ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije