
Fine & Deli linija proizvoda za istinske gurmane i perfektan ukus
Fine & Deli je postao sinonim za pažljivo odabrane sastojke, vrhunski kvalitet i istinsko uživanje u hrani, predstavlja radost za čula, a uz ra...
pročitaj jošMichel Husser, čuveni francuski kuvar, nosilac Michelin zvezdice i vlasnik restorana Le Cerf u francuskoj pokrajini Alzas, stiže na Kopaonik 1. marta u restoran La Pista, u okviru Gorski Hotel & Spa, na manifestaciju pod nazivom „Francuska kuhinja sa zvezdama“.
Spremite se za vrhunsko kulinarsko iskustvo sa Michelin zvezdicom na sasvim neobičnom mestu , na samom vrhu Srbije! Le Cerf je jedini restoran na svetu koji Michelinovu zvezdicu nosi neprekidno još od 1936. godine, potvrđujući doslednu posvećenost najvišim kulinarskim standardima.
Spajajući tradiciju visoke francuske gastronomije sa savremenim tehnikama kuvanja – po prvi put u Srbiji – Michel Husser, zajedno sa Stevanom Pejdanovskim, šefom kuhinje restorana La Pista, predstavlja spoj proslavljenih francuskih recepata i pažljivo odabranih lokalnih sastojaka. Rezultat je jedinstvena paleta ukusa koja objedinjuje eleganciju francuskog kuvanja i autentični planinski terroir Kopaonika.
Michel Husser je za ovu ekskluzivnu večeru pripremio sofisticiran meni koji proslavlja čuvene francuske klasike. Izdvajaju se Foie gras de canard, uz čatni od bobićastog voća inspirisan tradicionalnom alzaškom Baerewecke poslasticom, i Noisettes de faon au Pinot Noir – medaljoni od srndaća u sosu od crvenog vina i divljih borovnica, posluženi sa risotom od celera i tradicionalnim gratin dauphinois iz regije Dauphiné na jugo-istoku Francuske.
Sa preko 40 godina iskustva i bogatim porodičnim nasleđem, Michel Husser je sef kuhinje čije ime predstavlja sinonim za vrhunsku gastronomiju. Vlasnik je porodičnog restorana Le Cerf, koji već decenijama održava najviše kulinarske standarde, dok je sam Husser dobitnik brojnih prestižnih priznanja. Kulinarsko obrazovanje stekao je u Strazburu, usavršavajući se uz veličine poput Paula Haeberlina i Alaina Senderensa.
Alzas, regija sa najvećom koncentracijom restorana s Michelinovim zvezdicama, po mnogo čemu predstavlja kolevku fine dining kulture, a Strazbur, administrativni centar Alzasa, ističe se i kao kulturni i kulinarski epicentar Francuske.
Organizatori manifestacije – „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ – već godinama širom Evrope promovišu francusku gastronomiju i unapređuju privrednu, turističku i kulturnu saradnju između zapadnog Balkana i Francuske, uz podršku francuske ambasade i gospodina Gerarda Staedela, predsednika Međunarodne unije regije Alzas.
Francuska kuhinja sa zvezdicama nije samo gastronomska manifestacija, već i važan strateški događaj za međunarodno pozicioniranje Srbije i jugoistočne Evrope u svetu visoke gastronomije. Michelin standardi postaju sve važniji pokretač turizma na ovim prostorima, a ovakvi projekti otvaraju novo poglavlje saradnje između Francuske i naše regije, posebno sada kada su prvi put dodeljene Michelin zvezdice restoranima u Srbiji – ističe Slađana Novaković, predsednica organizacije.
Kao prvi i jedini fine dining restoran na Kopaoniku sa prelepim pogledima na planinu, La Pista, smešten u okviru Gorski Hotel & Spa, osmišljen je da vas povede na istančano i nezaboravno gastronomsko putovanje. Već treću godinu za redom, prepoznat je od strane Gault & Millau vodiča kao jedan od najboljih restorana u Srbiji.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Gorski Hotel & Spa, domaćin manifestacije, nastavlja da podiže lestvicu luksuznog turizma na Kopaoniku. Uz posvećenu uslugu i raznovrsne sadržaje, efikasno i nenametljivo osmišljene kako bi pružili osećaj suštinskog odmora na planini, Gorski pruža autentičan doživljaj Kopaonika na sasvim nov način – u harmoniji sa prirodom.
Rezervišite svoje mesto
Datum: 1. mart 2025.
Mesto: La Pista restoran, Gorski Hotel & Spa, Kopaonik
Rezervacije & Informacije: +381 60 250 05 47
Više informacija pronađite OVDE
Michelinov vodič suočava se sa pravim izazovom, kako privući pažnju Generacije Z. Iako decenijama unazad važi za renomirani gastronomski vodič, Mic...
pročitaj jošNajpoznatiji srpski sommelier i ugostitelj Vuk Vuletić od sada vodi Legat 1903, prestonički fine dining restoran koji nastavlja rad pod jednostavni...
pročitaj jošVina Plantaža ostvarila su istorijski uspeh na prestižnom ocenjivanju Mundus Vini Spring Tasting 2025, osvojivši ukupno sedam zlatnih medalja, uklj...
pročitaj još