Aperol – nekada gorak liker, a danas instagramično i popularno piće širom sveta
Ako je suditi po fotografijama sa Instagrama, Aperol je danas najpopularniji liker za spritz. Gotovo da nema dame koja tokom leta ne uživa u ovom k...
pročitaj jošNa otvaranju manifestacije Dani Istre, 11. aprila u MOMY Crazy Fish restoranu, zvanice su imale priliku da uživaju u degustaciji proizvoda dostupnih na posebno kreiranom meniju za ovu priliku. Restoran sa elegantnim i raskošnim enterijerom pozicioniran je u prizemlju TC Galerija, u sklopu ekskluzivnog i atraktivnog Belgrade Waterfronta. Inspirisan najboljom mediteranskom kuhinjom MOMI Crazy Fish restoran nudi pravi užitak za sve hedoniste.
Svojim prisustvom manifestaciju Dani Istre uveličali su gosti iz Istre, vinarija Pilato i Gianpaulo Sardot, šef kuhinje restorana Peterokutna Kula u Poreču, koji je kroz korišćenje lokalnih namirnica i vina gostima dočarao nepresušno i inspirativno bogatstvo Istre.
Prijatno aprilsko popodne započeli smo istarskom malvazijom. Porodična vinarija Pilato već četiri generacije proizvodi vina na zapadoj obali Istre, u blizini Poreča. Vinarija Pilato se može pohvaliti portfoliom koji sadrži 13 etiketa.
Autohtone sorte, malvazija i teran, kao i šardone, pino blan, sovinjon blan, beli muskat, kaberne sovinjon i merlo uzgajaju se na 20 ha teroara pune mineralnosti i prijatne slanoće. Proizvodimo oko 70.000 boca godišnje. Planiramo doći do 100.000 i ne želimo to povećavati. Ostajemo mala porodična vinarija – rekao je Sanjin Pilato za portal i magazin Cafe Bar & Restoran.
Chef Gianpaulo Sardot odlučio se da, uz hladnu malvaziju, ručak otvori repovima od jadranskih škampa, umotanim u tanko sečen lardo i kremu od karfiola, uz prah od maslinovog ulja.
Usledio je karpaćo od hobotnice, dok su motovunski tartufi bili glavna zvezda u narednim sledovima.
Najpre u izvrsnim Jakobovim kapicama sa kremom od tartufa, svežim slajsovima tartufa i posluženih sa domaćim istarskim fužima.
Punog tela i vrlo aromatična, Malvazija sur lie 2018 se odlično sljubila s kremastim rižotom, divljim šparglama i Grana Istriane kremom; a ne smemo zaboraviti i rep grdobine pripremljen u istarskom šafranu i malvaziji Pilato.
Ovo vino se našlo na stranicama Decanter magazina, i to po treći put. Decanter sigurno zna zašto, a vi imate priliku da otkrijete odgovor na ovo pitanje ako posetite manifestaciju Dani Istre u MOMY Crazy Fish restoranu koja traje do 21. aprila.
Poslednji sled – 12 sati kuvani juneći obrazi u sosu od merloa, pratio je Grande Cuvée 2018, kupaža kabernea, merloa i lokalnog terana, vino koje se pravi samo kada godina nagradi vinograd. Egzaltacija zadovoljstva bila je kombinacija meda i tartufa, poslužena uz zanatski sladoled na kramblu od badema. Spektakularan spoj sa belim muskatom, desertnim vinom sa 15% zaostalog šećera i iznenađujuće svežine.
Istarski dukati zasijali su pred nama u punom sjaju. Zato nemojte propustiti da u prijatnom ambijentu MOMI Crazy Fish restorana uživate u gastronomskom zadovoljstvu koje vam nude chef Gianpaulo Sardot i vinarija Pilato. Vinarija Pilato i nakon Dana Istre ostaje sa nama jer se njihova vina mogu kupiti i svim Vino i tako to vinotekama.
Nema tog ugostiteljskog objekta koji nije bio suočen sa neprijatnošću koju donosi negativna Google recenzija. Ipak, sa njihovim eventualnim porasto...
pročitaj jošU Srbiji postoje dve privredne oblasti koje svrstavamo u sezonske. Na prvom mestu je ugostiteljstvo, na drugom građevina. Ugostitelji su u potrazi ...
pročitaj jošU današnje vreme gosti restorana, kafića i hotela očekuju mnogo više od same ponude hrane i pića – žele jedinstveno iskustvo koje odražava prepozna...
pročitaj još