Koncept održivog turizma na Sajmu turizma u Beogradu
U organizaciji Generalnog sekretarijata Vlade RS i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) tokom Sajma turizma organizovano je predavanje o ko...
pročitaj jošSedmi po redu Gastro Kup Srbija 2023. godine se ove godine održava od 1. do 2. decembra 2023. godine u Master hali AD Novosadskog sajma. Organizator ove manifestacije su Udruženje Zelena Dolina, AD Novosadski sajam i HoReCa Asocijacija Kragujevac.
7. Gastro kup Srbija je takmičenje profesionalnih kuvara (seniori i juniori) i HoReCa EXPO koji se održava za vreme trajanja Sajma Turizma u Novom Sadu, što garantuje veliku posećenost ovoj manifestaciji. Gastro kup Srbija je najveće i najprofesionalnije kulinarsko takmičenje u Srbiji podržano od najelitnijih udruženja svetske gastronomije, domaćih i stranih kulinarskih udruženja i mnogobrojnih HoReCa kompanija. Domaći i svetski stručnjaci gastronomije vide Gastro kup Srbija kao jedinstvenu manifestaciju koja unapređuje kulinarsku profesiju, okupljajući na jednom mestu kuvare iz Srbije i sveta.
Naši dosadašnji sponzori i prijatelji festivala – Prerada mesa Trlić, Zlatiborac, Gastronaut, Winterhalter, Megaoprema, restoran Piknik, Vinarija Deurić, Ramicom uniforme, Consipard Consulting, EcoGrill, Arum HoReCa, Corp, Mondo Verde, Kompanija Vasović, Supernova, Voda Vrnjci, restoran Piccante, restoran Sokače, Vinarija Kovačević, Vital, Univerexport, Minaqua i mnogi drugi, prepoznali su kvalitet i značaj ovog festivala. Podstaknuti komentarima renomiranih stručnjaka i učesnika ovog takmičenja ove godine pripremamo još više iznenađenja!
Očekuju vas uzbudljivo takmičenje, molekularna gastronomija, Cooking show, prezentacija različitih nacionalnih kuhinja, seminari, edukacija i predavanja, gastro radionice. Predstavljanje top HoReCa brendova sigurno će očarati sve prisutne, a raskošna dvodnevna gastronomska manifestacija doprineće i poslovanju ugostitelja Srbije. Čitav događaj pratiće neke od najvećih televizijskih kuća, a takmičari će imati priliku da svoje znanje i iskustvo pokažu takmičeći se u šest kategorija:
HAK1 – JELO OD PILETINE
HAK 2 – JELO OD TESTENINE
HAK 3 – MODERNO NACIONALNO JELO
HAK 4 – FUSION MODERNO JELO
HAK5 – TIMSKO TAKMIČENJE/MODERNO RESTORANSKO JELO
HAK6 – MASTER CHEF CHALLENGE – THE GARY FILBEY SHIELD RESTORANSKO GLAVNO JELO
Priprema kafe je umetnost, ali i vrhunska veština, a Julius Meinl trening centar idealno mesto da je savladate! Svaki iskusan ugostitelj zna da ...
pročitaj jošU današnje vreme gosti restorana, kafića i hotela očekuju mnogo više od same ponude hrane i pića – žele jedinstveno iskustvo koje odražava prepozna...
pročitaj jošNa koji način da se ugostiteljski sektor HoReCa u Srbiji izbori sa izazovima dinamičnog tržišta, kako da privuče adekvatnu radnu snagu i prilagodi ...
pročitaj još