Koncept održivog turizma na Sajmu turizma u Beogradu
U organizaciji Generalnog sekretarijata Vlade RS i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) tokom Sajma turizma organizovano je predavanje o ko...
pročitaj jošSedmi po redu Gastro Kup Srbija 2023. godine se ove godine održava od 1. do 2. decembra 2023. godine u Master hali AD Novosadskog sajma. Organizator ove manifestacije su Udruženje Zelena Dolina, AD Novosadski sajam i HoReCa Asocijacija Kragujevac.
7. Gastro kup Srbija je takmičenje profesionalnih kuvara (seniori i juniori) i HoReCa EXPO koji se održava za vreme trajanja Sajma Turizma u Novom Sadu, što garantuje veliku posećenost ovoj manifestaciji. Gastro kup Srbija je najveće i najprofesionalnije kulinarsko takmičenje u Srbiji podržano od najelitnijih udruženja svetske gastronomije, domaćih i stranih kulinarskih udruženja i mnogobrojnih HoReCa kompanija. Domaći i svetski stručnjaci gastronomije vide Gastro kup Srbija kao jedinstvenu manifestaciju koja unapređuje kulinarsku profesiju, okupljajući na jednom mestu kuvare iz Srbije i sveta.
Naši dosadašnji sponzori i prijatelji festivala – Prerada mesa Trlić, Zlatiborac, Gastronaut, Winterhalter, Megaoprema, restoran Piknik, Vinarija Deurić, Ramicom uniforme, Consipard Consulting, EcoGrill, Arum HoReCa, Corp, Mondo Verde, Kompanija Vasović, Supernova, Voda Vrnjci, restoran Piccante, restoran Sokače, Vinarija Kovačević, Vital, Univerexport, Minaqua i mnogi drugi, prepoznali su kvalitet i značaj ovog festivala. Podstaknuti komentarima renomiranih stručnjaka i učesnika ovog takmičenja ove godine pripremamo još više iznenađenja!
Očekuju vas uzbudljivo takmičenje, molekularna gastronomija, Cooking show, prezentacija različitih nacionalnih kuhinja, seminari, edukacija i predavanja, gastro radionice. Predstavljanje top HoReCa brendova sigurno će očarati sve prisutne, a raskošna dvodnevna gastronomska manifestacija doprineće i poslovanju ugostitelja Srbije. Čitav događaj pratiće neke od najvećih televizijskih kuća, a takmičari će imati priliku da svoje znanje i iskustvo pokažu takmičeći se u šest kategorija:
HAK1 – JELO OD PILETINE
HAK 2 – JELO OD TESTENINE
HAK 3 – MODERNO NACIONALNO JELO
HAK 4 – FUSION MODERNO JELO
HAK5 – TIMSKO TAKMIČENJE/MODERNO RESTORANSKO JELO
HAK6 – MASTER CHEF CHALLENGE – THE GARY FILBEY SHIELD RESTORANSKO GLAVNO JELO
Nakon serije izlaganja u drugoj polovini 2023. i u prvim mesecima 2024, što na svetskim sajmovima (Milano, Longarone, Rimini) tako i na domaćim reg...
pročitaj jošPandemija i klimatska kriza doveli su do strožijih očekivanja od strane kupaca u smislu higijene restorana i održivosti. Istraživanja pokazuju da n...
pročitaj jošOvaj naslov nikad nikog ne bi naveo da je u pitanju kuhinjska krpa, ali ovaj novi proizvod MCO je upravo to – ljubav na prvi dodir. Španski proizvo...
pročitaj još