Kikkoman recept: Čokoladni sutlijaš sa Tamari soja sosom
Sutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš d...
pročitaj jošPriprema kafe je umetnost, ali i vrhunska veština, a Julius Meinl trening centar idealno mesto da je savladate!
Svaki iskusan ugostitelj zna da je kafa za goste više od pića – ona je doživljaj koji presudno utiče na to kakav će utisak gost steći o lokalu. U ritualu ispijanja kafe podjednako su važni ukus i kvalitet, način serviranja i ukrašavanja, brzina kojom stiže na sto ili za šank, miris koji širi oko sebe, ambijent u kom se ispija. Savremeni ljubitelji kafe očekuju više od običnog napitka – oni traže savršeno iskustvo koje će ih vratiti u vaš lokal iznova i iznova.
Upravo zbog ovoga, iskusan ugostitelj takođe zna da savršen espresso, latte ili cappuccino podrazumeva baristu koji je majstor u pripremi kafe – koji poznaje opremu, razume kompletan proces pripreme kafe, prati najnovije trendove i oduševljava svakog gosta od prvog gutljaja.
lako talenat igra važnu ulogu i u ovoj profesiji, ipak bismo naglasili da put do majstorstva vodi prvenstveno kroz praksu i konstantno učenje i usavšavanje. A upravo tu na scenu stupa Trening centar Julius Meinl. U želji da pomognemo savremenim baristima da unaprede svoje veštine, a ugostiteljima da svoju ponudu podignu na viši nivo, u našem Trening centru u Beogradu napravili smo seriju kurseva prilagođenu različitim nivoima iskustva i znanja.
Zato, nečekajte predugo. lnvestirajte u svoje ljude i podignite kvalitet usluge na nivo koji vaši gosti zaslužuju. Budite sigurni da će se svako novo zrno znanja višestruko vratiti kroz zadovoljstvo vaših gostiju i njihovu lojalnost.
Ako želite da vaša kafa postane omiljeni izbor svakog gosta, vreme je da uložite u znanje i veštine svog tima. U Trening centru Julius Meinl već godinama uspešno obučavamo bariste – kako početnike, tako i već iskusne profesionalce koji žele da unaprede svoje znanje. U pitanju je prvi regionalni Trening centar Julius Meinl Coffee Group u ovom delu Europe, u kom organizujemo početni (Basic) i SCA (napredni) kurs.
Sve treninge drži Simeon Milković, dugogodišnji profesionalni barista, Head of Julius Meinl Academy Serbia i AST (Authorised Speciality Trainer) sa licencom za specijalizovani kurs kojim ova organizacija edukuje trenere širom sveta.
Julius Meinl Basic Barista Skills je osnovni kurs koji se već neko vreme uspešno organizuje u Julius Meinl trening centru u Beogradu. Kurs mogu pohađati baristi koji već rade ovaj posao i žele da se usavrše, ali i oni koji žele da dobiju osnovnu obuku.
Prvi gutljaj ostavlja najjači utisak – naučite da ga učinite savršenim u Trening centru Julius Meinl
SCA Barista Skills je obuka namenjena baristima koji žele dalje da napreduju i usavršavaju se. Sprovodi se prema principima Specialty Coffee Association, a uspešni polaznici dobijaju sertifikat Specialty Coffee Association koji je svetski priznat. SCA Barista Skills ima 3 nivoa edukacija:
SCA FONDATION
SCA INTERMEDIATE i
SCA PROFESSIONAL – od 2025. godine.
Ovi kursevi su napredniji i namenjeni entuzijastima, odnosno baristima koji žele dalje da napreduju i usavršavaju se.
Svi zainteresovani mogu da kontaktiraju Julius Meinl trening centar na mejl [email protected] ili na broj telefona +381 11 41 441 90
Prokupac je kroz istoriju, a pre pojave međunarodnih sorti vinove loze u Srbiji, na ovim prostorima bio dominantna sorta, uključujući sve ostale, i...
pročitaj jošPorodična kompanija Pucci zauzima važno mesto u italijanskoj prehrambenoj industriji, a njeni konzervirani/pasterizovani proizvodi se izvoze širom ...
pročitaj jošAgencija Team4, na čelu sa osnivačem g-dinom Nenadom Vučijakom, prvenstveno se bavi konsaltingom HoReCa i produkcijskih projekata, s tim što je tre...
pročitaj još