Sutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš donosi bogate ukuse čudnovatog Tamari soja sosa.
Kikkoman recept – čokoladni sutlijaš sa Tamari soja sosom
Jednostavno do savršenstva, čokoladni sutlijaš sa Tamari soja sosom bez glutena postaće vaš omiljeni brzi slatkiš. Sve što je potrebno da uradite jeste da pažljivo praitite uputstva u nastavku. Kasnije, sledi čisto uživanje.
SASTOJCI (2 osobe)
- 125 ml mleka
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
- 160 g kuvanog pirinča
- 1 banana
- 1 kašika šećera
- 1½ kašike Kikkoman Tamari sojinog sosa bez glutena
- 100 g zamrznutih malina
- sveže maline i listići nane za dekoraciju
Zagrejte mleko sa kakaom i vanilin ekstraktom. Dodajte pirinač i zajedno kuvajte.
Dodajte bananu, šećer i Kikkoman Tamari sojin sos. Usitnite u glatki puding.
Stavite maline, šećer i Kikkoman Tamari sojin sos u tiganj i kuvajte dok maline ne počnu da se raspadaju.
Procedite kroz sito. Rasporedite puding u činije.
Prelijte sa prelivom od malina i ukrasite sa svežim listićima nane i malinama.
Post Views: 43