Kikkoman recept: Pripremite kineski kupus na 3 načina i uživajte u čarima azijske kuhinje!
Kikkoman vam donosi tri sjajna recepta s kineskim kupusom! Isprobajte hrskavu Pak Choi salatu, aromatične miso rezance sa povrćem u sosu od kikirikija i neverovatno ukusan ramen u tegli. Priprema je brza, a ukusi su neodoljivi!
Kikkoman začini otvaraju vrata azijske kuhinje
Uz mesnate i sočne listove kineskog kupusa poznatog kao Pak Choi, lako ćete pripremiti jela puna hrskavosti i ukusa. Dodajte Kikkoman soja sos za savršenu ravnotežu slanog i slatkog, te unesite autentičan azijski šmek u svaki zalogaj.
1 kašičica Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
1 kašičica pirinčanog sirćeta
2 kašičice šećera
1 kašičica miso paste
1 čen belog luka
¼ kašičice mlevenog đumbira
2 kašike kikirikija
1 mladi luk
Iseckati kupus, a šargarepu i krastavac narendati. Pomešati sok od limuna, Kikkoman susamovo ulje, Kikkoman soja sos, pirinčano sirće, šećer, miso pastu, zgnječeni beli luk i mleveni đumbir u činiji. Ispeći orahe u suvom tiganju. Iseckati mladi luk. Povrće pomešati sa pripremljenim sosom i posuti pečenim orasima i mladim lukom. Pomešati salatu sa dresingom 15 minuta pre serviranja.
Skuvati testeninu prema uputstvima na pakovanju. Povrće sitno iseckati i pržiti u Kikkoman susamovom ulju 2 minuta, često mešajući. Pomešati sve sastojke u posudu. Dodati ih u tiganj sa povrćem, dodati kuvanu testeninu i promešati. Iseckati kikiriki i mladi luk. Staviti testeninu u posude i posuti seckanim lukom i kikirikijem.
Ramen u tegli
Promo Kikkoman
SASTOJCI (za 2 osobe):
1 kašičica miso paste
1 kašičica koncentrata supe od povrća
2 kašičice Kikkoman ulja pečenog susama
1 kašičica srirača sosa
2 kašičice Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
¼ kašičice mlevenog đumbira
¼ kašičice mlevene ljute paprike
100 g pak choi kupusa
½ šargarepe
100 g tofua
50 g oljuštenih edamamea
100 g instant ramen nudli
Staviti polovinu miso paste, koncentrat biljnog temeljca, Kikkoman susamovo ulje, Kikkoman soja sos, mleveni đumbir i mleveni čili u svaku teglu. Pak choi sitno iseckati, šargarepu na tanke štapiće, a tofu na kockice, pa staviti seckano povrće i tofu u tegle. Dodati edamame i testeninu. Sastojke preliti ključalom vodom, sačekati 5 minuta i promešati, pa poslužiti.