
Alhemičar u kuhinji: Chef Nenad Atanasković, jedan od sudija Master Chefa
Chef Nenad Atanasković, odnedavno poznat i široj publici zbog učešća u serijalu Master Chef Srbija, priredio je sredinom januara večeru sa menijem ...
pročitaj jošU prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen jedinstveni humanitarni događaj 5 Star Dinner, u okviru manifestacije Belgrade Restaurant Show.
Sav prihod od večere biće upućen Svratištu za decu koje radi u okviru Centra za integraciju mladih: na prošlogodišnjoj večeri prikupljeno je više od milion dinara. Ovogodišnja večera će se održati 28. septembra, u hotelu Square Nine, i na njoj će, za 100 gostiju, biti poslužene kreacije šefova Davida Šimunića, Filipa Ćirića, Nikole Stojakovića, Marka Aćimovića i Milana Lekića, uz pratnju odabranih srpskih vina iz kuća Zvonko Bogdan, Aleksić, Matijašević, Šapat, Vinčić, Matalj, Čokot, Erdevik i Fruškogorski vinogradi. Na konferenciji je, u ime organizatora, magazina Vino & Fino, govorio urednik Igor Luković, a reč su uzeli i Mina Medić iz Centra za integraciju mladih, potom Mira Šemić, direktorka srpskog izdanja vodiča Gault & Millau koji je ove godine među partnerima 5 Star Dinner, i šef David Šimunić iz restorana The Square. Organizatori su se na konferenciji zahvalili svima onima koji su se uključili u organizaciju i materijalnu podršku 5 Star Dinner, a među kojima su novosadska HoReCa kuća Corp, globalni lider u proizvodnji vrhunskih čaša, Riedel, potom neki od najboljih beogradskih somelijera koji su se listom odazvali pozivu da rade na večeri.
Jedan od najstarijih gradova na Balkanu, Niš, nezamisliv je bez bogatog kulturnog i gastronomskog nasleđa. Niške kafane su pravo mesto ako želite d...
pročitaj jošU blizini litica Mohera, jednog od glavnih simbola Irske, i na gotovo 4 sata vožnje od Dablina smestila se ova ruralna kućica za koju bi retko ko p...
pročitaj jošKada restoran u ponudi ima nepunih 50 vina na čašu, onda znate da vas čeka gastronomski užitak. Još kad znate da hranu sprema talentovani chef Uroš...
pročitaj još