
Master Class sa srpskim Michelin star chefom
Juče je u METRO HoReCa centru održan Master Class sa našim čuvenim Michelin star chef-om Nikolom Stojakovićem i njegovim timom, koji su činili sous...
pročitaj jošU prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen jedinstveni humanitarni događaj 5 Star Dinner, u okviru manifestacije Belgrade Restaurant Show.
Sav prihod od večere biće upućen Svratištu za decu koje radi u okviru Centra za integraciju mladih: na prošlogodišnjoj večeri prikupljeno je više od milion dinara. Ovogodišnja večera će se održati 28. septembra, u hotelu Square Nine, i na njoj će, za 100 gostiju, biti poslužene kreacije šefova Davida Šimunića, Filipa Ćirića, Nikole Stojakovića, Marka Aćimovića i Milana Lekića, uz pratnju odabranih srpskih vina iz kuća Zvonko Bogdan, Aleksić, Matijašević, Šapat, Vinčić, Matalj, Čokot, Erdevik i Fruškogorski vinogradi. Na konferenciji je, u ime organizatora, magazina Vino & Fino, govorio urednik Igor Luković, a reč su uzeli i Mina Medić iz Centra za integraciju mladih, potom Mira Šemić, direktorka srpskog izdanja vodiča Gault & Millau koji je ove godine među partnerima 5 Star Dinner, i šef David Šimunić iz restorana The Square. Organizatori su se na konferenciji zahvalili svima onima koji su se uključili u organizaciju i materijalnu podršku 5 Star Dinner, a među kojima su novosadska HoReCa kuća Corp, globalni lider u proizvodnji vrhunskih čaša, Riedel, potom neki od najboljih beogradskih somelijera koji su se listom odazvali pozivu da rade na večeri.
Kada se haute couture susretne sa vrhunskom japanskom gastronomijom, rezultat je koncept koji nadilazi restoranske okvire. Saint Laurent Sushi Par...
pročitaj jošPlanetarno popularan chef odavno prepoznat kao britanski kulinarski brend, Jamie Oliver proširio je svoje međunarodno prisustvo otvaranjem Jamie’s ...
pročitaj jošUprkos izazovima, poput nedostatka radne snage, rastućih troškova i administrativnih prepreka, ugostiteljski sektor pokazuje prilagodljivost. Prem...
pročitaj još