Alhemičar u kuhinji: Chef Nenad Atanasković, jedan od sudija Master Chefa
Chef Nenad Atanasković, odnedavno poznat i široj publici zbog učešća u serijalu Master Chef Srbija, priredio je sredinom januara večeru sa menijem ...
pročitaj jošU prostorijama Turističke organizacije Srbije u Beogradu danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen jedinstveni humanitarni događaj 5 Star Dinner, u okviru manifestacije Belgrade Restaurant Show.
Sav prihod od večere biće upućen Svratištu za decu koje radi u okviru Centra za integraciju mladih: na prošlogodišnjoj večeri prikupljeno je više od milion dinara. Ovogodišnja večera će se održati 28. septembra, u hotelu Square Nine, i na njoj će, za 100 gostiju, biti poslužene kreacije šefova Davida Šimunića, Filipa Ćirića, Nikole Stojakovića, Marka Aćimovića i Milana Lekića, uz pratnju odabranih srpskih vina iz kuća Zvonko Bogdan, Aleksić, Matijašević, Šapat, Vinčić, Matalj, Čokot, Erdevik i Fruškogorski vinogradi. Na konferenciji je, u ime organizatora, magazina Vino & Fino, govorio urednik Igor Luković, a reč su uzeli i Mina Medić iz Centra za integraciju mladih, potom Mira Šemić, direktorka srpskog izdanja vodiča Gault & Millau koji je ove godine među partnerima 5 Star Dinner, i šef David Šimunić iz restorana The Square. Organizatori su se na konferenciji zahvalili svima onima koji su se uključili u organizaciju i materijalnu podršku 5 Star Dinner, a među kojima su novosadska HoReCa kuća Corp, globalni lider u proizvodnji vrhunskih čaša, Riedel, potom neki od najboljih beogradskih somelijera koji su se listom odazvali pozivu da rade na večeri.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli...
pročitaj jošTradicionala 2025, Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije, organizuje Cafe Bar & Restoran kako bi potpom...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji....
pročitaj još