Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
01.11.2023 Restoran

Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran

Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran za novembar i decembar  je u distribuciji.

Cafe Bar & Restoran na gastronomskoj konferenciji Food Talk 2023

Food Talk je regionalna konferencija posvećena gastronomiji koja svake godine, od 2013. godine, okuplja stotine učesnika, predavača i izlagača. Ova, svojevrsna, proslava gastronomije održana je 19. oktobra u Dorćol Platzu, a paneli koji su nosili oznaku by Cafe Bar & Restoran su izazvali veliku pažnju prisutnih.

Novi broj Cafe Bar Food Talk broj 1

Učesnici prvog panela The Menu

Nije ni čudo, kada se uzme u obzir da su u okviru prvog panela pod nazivom: The Menu, Šta je sledeće što može zadovoljiti velika očekivanja publike fine dining restorana učešće uzeli chefovi Đorđe Klipić, Nikola Kovačević, Nenad Živković, Nikola Rosić i Uroš Ivošević. Na drugom panelu, koji je takođe vodio naš urednik Svetislav Stojanović, na temu trenutne situacije u srpskoj gastronomiji govorili su chefovi Dimitrije Acevski, Filip Ćirić, Petar Brkić, Sergey i Dimitri Shenkov, kao i Goran Kovačević koji je chefovsku palicu zamenio menadžerskom. Najkraći mogući izvedeni zaključak, nakon oba panela, bio bi da su srpske namirnice, jela, kao i kuvanje na daleko višem nivou nego što nas svet prepoznaje i priznaje. Potrebno je samo uložiti trud u podizanju kvaliteta organizacije posla, ali i servisa koji mora biti na nivou kvaliteta jela.

Novi broj Cafe Bar & Restoran

Učesnici drugog panela Let’s Chef Together

S naše strane, magazin Cafe Bar & Restoran će i ubuduće raditi na tome da srpska restoranska scena dobije zasluženo mesto u svetu, tako što će davati prostor eminentnim stručnjacima iz HoReCa sektora koji su spremni da podele svoja iskustva koja vam mogu biti dragocena u poslovanju vašeg ugostiteljskog objekta.

Novi broj Cafe Bar Restoran 065

Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran: Chefovi imaju reč

Za ovaj broj chef Nenad Živković je istakao važnost smanjivanja upotrebe mesa, čega se odavno drži chefica Ana Roš čija smo nova jela probali. I to ona koja su joj donela treću Michelinovu zvezdicu. Posvetili smo dužnu pažnju i chefu Andoniju Luisu Adurizu, koji je proglašen za gastronomsku ikonu. Kako je postao vrhunski sushi chef ispričao nam je Mladen Cupara, chef Dragan Karađinović nam je pokazao kako on zamišlja jesen na stolu, a chef Đorđe Klipić nam je kroz jela prikazao spoj Mediterana i Balkana.
Kako treba da izgleda francuski bistro uverili smo se u petrovaradinskom restoranu Le Klok, o veštini mariniranja pisao je chef Kristijan Marenić, Mile Pupovac nam je ispričao kako je slučajnost zaslužna za to što je postao chef, a Vujadin Ogrizović je ime koje treba zapamtiti kada je budućnost pizze u Srbiji. U ovom broju vam donosimo priču sa degustacije vina koje su proizvele svetski poznate face, a Hadži Jovan Mrđenović je pisao od vinariji „PIK Oplenac“.
I za kraj, ovaj broj ima slatki deo u vidu Dessert & Gelato dodatka, a na naslovnoj strani, sa posebnim zadovoljstvom, predstavljamo Wine Vision, manifestaciju zbog koje će i ove godine, Beograd biti u središtu pažnje evropske i svetske javnosti kao prestonica vina, vinskog turizma i srpske gastronomije.

Kao i svaki put, i ovaj broj možete skinuti u PDF formatu na našem portalu.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije