Dobrodošli na prvi street food štand sa Michelinovom zvezdicom
Da li možete da zamislite Michelin, takos i kiosk u jednoj rečenici? Donedavno svakako ne, ali kiosk koji prodaje takose u Meksiko Sitiju se može p...
pročitaj jošHiša Franko, restoran chefice Ane Roš postao je prvi restoran u Sloveniji koji je dobio ovo priznanje od Michelinovog vodiča
Kuvanje chefice Ane Roš je odraz njenog snažnog, odlučnog, ali i veselog karaktera. Njen jedini degustacioni meni donosi jela koja su puna intenzivnih ukusa. Svaki sled je novo otkriće. Iako je svako jelo bilo nezaboravno, u sećanju je ostao kukuruzni beignet sa fermentisanom rikotom, dimljenog ikrom pastrmke i divljim vlašcem, a u za njim i dva dana sušena pastrmka sa ribljim umakom od braon maslaca sa hrenom. Hiša Franko ima i sjajnu vinsku kartu te nudi tri opcije uparivanja, od kojih je jedna bezalkoholna.
View this post on Instagram
„Ako želite imati ambiciozan meni, potrebne su vam i ambiciozne namirnice. Naš meni se temelji na poverenju, a njega gradimo poslednjih 20 godina. Za uspeh treba biti jako kreativan, a opet imati strukturu u kojoj možete predvideti promene u konceptu jela na dnevnoj bazi“, izjavila je svojevremeno za Cafe Bar & Restoran Ana Roš.
Da podsetimo, Hiša Franko na čelu sa Anom Roš je polovinom 2020. godine dobila drugu Michelinovu zvezdicu.
3 zvezdice
Hiša Franko, Kobarid
2 zvezdice
Milka, Kranjska gora
1 zvezdica
Grič, Šentjošt nad Horjulom
Gostilna pri Lojzetu, Vipava
COB, Portorož
Dam, Nova Gorica
Strelec, Ljubljana
Hiša Linhart, Radovljica
Hiša Denk, Zgornja Kungota
Stevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj jošPred vama je decembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosimo najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora,...
pročitaj jošKada smo u martu ove godine započeli izbor za Najbolje restorane srpske tradicionalne kuhinje nismo znali čemu da se nadamo. Sve sumnje da će izbor...
pročitaj još