Hiša Franko, restoran chefice Ane Roš postao je prvi restoran u Sloveniji koji je dobio ovo priznanje od Michelinovog vodiča
Hiša Franko je 2020. godine dobila drugu zvezdicu
Kuvanje chefice Ane Roš je odraz njenog snažnog, odlučnog, ali i veselog karaktera. Njen jedini degustacioni meni donosi jela koja su puna intenzivnih ukusa. Svaki sled je novo otkriće. Iako je svako jelo bilo nezaboravno, u sećanju je ostao kukuruzni beignet sa fermentisanom rikotom, dimljenog ikrom pastrmke i divljim vlašcem, a u za njim i dva dana sušena pastrmka sa ribljim umakom od braon maslaca sa hrenom. Hiša Franko ima i sjajnu vinsku kartu te nudi tri opcije uparivanja, od kojih je jedna bezalkoholna.
„Ako želite imati ambiciozan meni, potrebne su vam i ambiciozne namirnice. Naš meni se temelji na poverenju, a njega gradimo poslednjih 20 godina. Za uspeh treba biti jako kreativan, a opet imati strukturu u kojoj možete predvideti promene u konceptu jela na dnevnoj bazi“, izjavila je svojevremeno za Cafe Bar & Restoran Ana Roš.
Da podsetimo, Hiša Franko na čelu sa Anom Roš je polovinom 2020. godine dobila drugu Michelinovu zvezdicu.
Michelin 2023. Slovenija
3 zvezdice
Hiša Franko, Kobarid
2 zvezdice
Milka, Kranjska gora
1 zvezdica
Grič, Šentjošt nad Horjulom
Gostilna pri Lojzetu, Vipava
COB, Portorož
Dam, Nova Gorica
Strelec, Ljubljana
Hiša Linhart, Radovljica
Hiša Denk, Zgornja Kungota
Post Views: 776
AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ
FOTO: INSTAGRAM