
Vreme je za promene: Michelinov vodič za Generaciju Z
Michelinov vodič suočava se sa pravim izazovom, kako privući pažnju Generacije Z. Iako decenijama unazad važi za renomirani gastronomski vodič, Mic...
pročitaj jošHiša Franko, restoran chefice Ane Roš postao je prvi restoran u Sloveniji koji je dobio ovo priznanje od Michelinovog vodiča
Kuvanje chefice Ane Roš je odraz njenog snažnog, odlučnog, ali i veselog karaktera. Njen jedini degustacioni meni donosi jela koja su puna intenzivnih ukusa. Svaki sled je novo otkriće. Iako je svako jelo bilo nezaboravno, u sećanju je ostao kukuruzni beignet sa fermentisanom rikotom, dimljenog ikrom pastrmke i divljim vlašcem, a u za njim i dva dana sušena pastrmka sa ribljim umakom od braon maslaca sa hrenom. Hiša Franko ima i sjajnu vinsku kartu te nudi tri opcije uparivanja, od kojih je jedna bezalkoholna.
View this post on Instagram
„Ako želite imati ambiciozan meni, potrebne su vam i ambiciozne namirnice. Naš meni se temelji na poverenju, a njega gradimo poslednjih 20 godina. Za uspeh treba biti jako kreativan, a opet imati strukturu u kojoj možete predvideti promene u konceptu jela na dnevnoj bazi“, izjavila je svojevremeno za Cafe Bar & Restoran Ana Roš.
Da podsetimo, Hiša Franko na čelu sa Anom Roš je polovinom 2020. godine dobila drugu Michelinovu zvezdicu.
3 zvezdice
Hiša Franko, Kobarid
2 zvezdice
Milka, Kranjska gora
1 zvezdica
Grič, Šentjošt nad Horjulom
Gostilna pri Lojzetu, Vipava
COB, Portorož
Dam, Nova Gorica
Strelec, Ljubljana
Hiša Linhart, Radovljica
Hiša Denk, Zgornja Kungota
Restoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošU moru novih restorana nije čudo da nam se desi da nam neko od otvaranja promakne. A vredno je da se zabeleži. Restoran Cvetić je baš takav slučaj....
pročitaj jošZa magazin Cafe Bar & Restoran Ratko Iveković je još jednom dao svoj doprinos. Ovog puta na temu - kako raspored stolova utiče na profit restor...
pročitaj još