
Dobrodošli na prvi street food štand sa Michelinovom zvezdicom
Da li možete da zamislite Michelin, takos i kiosk u jednoj rečenici? Donedavno svakako ne, ali kiosk koji prodaje takose u Meksiko Sitiju se može p...
pročitaj jošHiša Franko, restoran chefice Ane Roš postao je prvi restoran u Sloveniji koji je dobio ovo priznanje od Michelinovog vodiča
Kuvanje chefice Ane Roš je odraz njenog snažnog, odlučnog, ali i veselog karaktera. Njen jedini degustacioni meni donosi jela koja su puna intenzivnih ukusa. Svaki sled je novo otkriće. Iako je svako jelo bilo nezaboravno, u sećanju je ostao kukuruzni beignet sa fermentisanom rikotom, dimljenog ikrom pastrmke i divljim vlašcem, a u za njim i dva dana sušena pastrmka sa ribljim umakom od braon maslaca sa hrenom. Hiša Franko ima i sjajnu vinsku kartu te nudi tri opcije uparivanja, od kojih je jedna bezalkoholna.
View this post on Instagram
„Ako želite imati ambiciozan meni, potrebne su vam i ambiciozne namirnice. Naš meni se temelji na poverenju, a njega gradimo poslednjih 20 godina. Za uspeh treba biti jako kreativan, a opet imati strukturu u kojoj možete predvideti promene u konceptu jela na dnevnoj bazi“, izjavila je svojevremeno za Cafe Bar & Restoran Ana Roš.
Da podsetimo, Hiša Franko na čelu sa Anom Roš je polovinom 2020. godine dobila drugu Michelinovu zvezdicu.
3 zvezdice
Hiša Franko, Kobarid
2 zvezdice
Milka, Kranjska gora
1 zvezdica
Grič, Šentjošt nad Horjulom
Gostilna pri Lojzetu, Vipava
COB, Portorož
Dam, Nova Gorica
Strelec, Ljubljana
Hiša Linhart, Radovljica
Hiša Denk, Zgornja Kungota
Restoran Bata Pežo u novom ruhu nastavlja da privlači sve ljubitelje domaće kuhinje i autentičnog doživljaja pored Dunava. Koju vrstu ugođaja mogu ...
pročitaj jošSplav Corso odnedavno ponovo radi. Restoran je pomeren nekoliko stotina metara nizvodno u odnosu na prethodnu lokaciju, a osim renoviranog enterije...
pročitaj jošNiš je bogatiji za još jedan, dobro poznati, ugostiteljski objekat. Naime, nakon nekoliko godina pauze usled pandemije korona virusa, ponovo radi š...
pročitaj još