
Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran: Promocija tradicije
Godinu dana nakon što smo započeli izbor za najbolje restorane koji svojom ponudom čuvaju tradicionalna i autentična jela Srbije, 28. februara je z...
pročitaj jošI pored tropskih vrućina plodovi rada u restoranskoj industriji se polako, ali sigurno beru. Pune bašte gostiju, nova ulaganja, novi lokali, protok novca teče. Da li ima problema? Naravno, da ih ima i uvek će ih biti. Zato je bolje da ih nazovemo drugačije – izazovi.
Jedan od većih izazova kojem smo posvetili jednu od tema jeste izazov u vezi nedostatka radne snage. Menadžer ugostiteljstva Relja Bukvić bio je naš sagovornik i otkrio nam je gde on vidi razrešenje ove situacije.
Da tradicija i moderno idu ruku pod ruku, uverićete se kroz priču o novootvorenom restoranu “Kolo”.
Sa šefom Nikolom Stojakovićem smo razgovarali na temu redefinisanja fine dininga. Za to vreme u svetu traje burger revolucija koju su započeli šefovi čiji su restorani ovenčani Mišlenovim zvezdicama.
U velikom intervjuu pastry šefica Bojana Bukvić je pričala o svojim počecima u svetu gastronomije, ali i o njenim aktuelnim aktivnostima u Beogradu.
Naše gore list, šef Živko Radojčić je u Njujorku započeo sa realizacijom projekta “Loza.NYC”, u kojem balkansku kuhinju želi da prikaže u njenom punom sjaju.
Petorica italijanskih šefova su nam pojasnili zašto je maslinovo ulje glavni sastojak njihovih jela, a ekipa iz Deep House grupe nam je pokazala kako se uređuje objekat koji treba da bude topao i prijatan, na novosadski način.
Naš kolumnista Hadži Jovan Mrđenović je po 37. put otputovao u Grčku i doneo nam zanimljivu priču o dve zemlje kroz dvoje ljudi.
I za kraj, da se zahvalimo svim našim sagovornicima koji su podelili svoja iskustva i znanje za “Cafe Bar & Restoran” i ako vam ona pomognu u daljem poslovanju, mi smo ostvarili svoj cilj.
S poštovanjem
Redakcija magazina “Cafe Bar & Restoran”
Godinu dana nakon što smo započeli izbor za najbolje restorane koji svojom ponudom čuvaju tradicionalna i autentična jela Srbije, 28. februara je z...
pročitaj jošEn Sofi Pik (Anne-Sophie Pic) zatvorila je svoj restoran sa dve Michelinove zvezdice, La Dame de Pic, u Londonu nakon osam godina prisustva na brit...
pročitaj jošRestoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj još