
Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran: Promocija tradicije
Godinu dana nakon što smo započeli izbor za najbolje restorane koji svojom ponudom čuvaju tradicionalna i autentična jela Srbije, 28. februara je z...
pročitaj jošI pored tropskih vrućina plodovi rada u restoranskoj industriji se polako, ali sigurno beru. Pune bašte gostiju, nova ulaganja, novi lokali, protok novca teče. Da li ima problema? Naravno, da ih ima i uvek će ih biti. Zato je bolje da ih nazovemo drugačije – izazovi.
Jedan od većih izazova kojem smo posvetili jednu od tema jeste izazov u vezi nedostatka radne snage. Menadžer ugostiteljstva Relja Bukvić bio je naš sagovornik i otkrio nam je gde on vidi razrešenje ove situacije.
Da tradicija i moderno idu ruku pod ruku, uverićete se kroz priču o novootvorenom restoranu “Kolo”.
Sa šefom Nikolom Stojakovićem smo razgovarali na temu redefinisanja fine dininga. Za to vreme u svetu traje burger revolucija koju su započeli šefovi čiji su restorani ovenčani Mišlenovim zvezdicama.
U velikom intervjuu pastry šefica Bojana Bukvić je pričala o svojim počecima u svetu gastronomije, ali i o njenim aktuelnim aktivnostima u Beogradu.
Naše gore list, šef Živko Radojčić je u Njujorku započeo sa realizacijom projekta “Loza.NYC”, u kojem balkansku kuhinju želi da prikaže u njenom punom sjaju.
Petorica italijanskih šefova su nam pojasnili zašto je maslinovo ulje glavni sastojak njihovih jela, a ekipa iz Deep House grupe nam je pokazala kako se uređuje objekat koji treba da bude topao i prijatan, na novosadski način.
Naš kolumnista Hadži Jovan Mrđenović je po 37. put otputovao u Grčku i doneo nam zanimljivu priču o dve zemlje kroz dvoje ljudi.
I za kraj, da se zahvalimo svim našim sagovornicima koji su podelili svoja iskustva i znanje za “Cafe Bar & Restoran” i ako vam ona pomognu u daljem poslovanju, mi smo ostvarili svoj cilj.
S poštovanjem
Redakcija magazina “Cafe Bar & Restoran”
Odgovore na pitanja koliko je skok cena u restoranima uticao na pad posete istih, i kako se ugostitelji bore sa gostima koji neblagovremeno otkazuj...
pročitaj jošU moru novih restorana nije čudo da nam se desi da nam neko od otvaranja promakne. A vredno je da se zabeleži. Restoran Cvetić je baš takav slučaj....
pročitaj jošKafana je kroz istoriju bila više od prostora za obedovanje; bila je mesto susreta pesnika i trgovaca, mesto gde su se donosile važne odluke i gde ...
pročitaj još