Izbor za najbolje restorane tradicionala 2025
23.11.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Najbolji restorani sa tradicionalnim i autohtonim jelima Srbije

Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna jela – Tradicionala 2025

Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

94. STARA HERCEGOVINA
Carigradska 36, Beograd
Radno vreme pon – sub: 8.00-00.00, nedelja: 10.00-20.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stara kafana (@stara_kafana)


Osetite duh podneblja odakle nam dolazi raštan, fenomenalna pršuta i sir, kao i ukusna i pitka vina.

  • Srpska ragu čorba
  • Pohovani škembići
  • Dimljena butkica u kupusu
  • Užički medaljoni
  • Trebinjska šnicla
  • Teleća glava u škembetu
  • Pita sa orasima i sa šljivama

95. DINČIĆ
Jezerska bb, Srebrno jezero, Veliko Gradište
Radno vreme: 08.00-23.00


Lociran u neposrednoj blizini jezera, ovaj porodični restoran nudi široku lepezu specijaliteta od ribe.

  • Grilovane pečurke
  • Riblja čorba
  • Grilovani smuđ
  • Grilovana kečiga
  • Fileti soma
  • Karađorđeva šnicla
  • Pita sa kajsijama

96. TROFEJ
Beogradski put bb, Stajićevo
Radno vreme: 10.00-22.00


Restoran radi u sastavu etno-sela Tiganjica u blizini Carske bare kojeg krasi autentična salašarska atmosfera.

  • Banatski doručak
  • Pršuta od divlje svinje
  • Kozji sir sa sudžuk paprikom
  • Bela ragu čorba
  • Srneći gulaš sa mlincima
  • Ečanski šaran
  • Pita s višnjama

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.

Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

FOTO: Freepik/stockking

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije