Predstavljamo Vam: Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
Pred vama je decembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosimo najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora,...
pročitaj jošKrajem prošle godine počeo je rad na tekstu koji je od 24. februara dobio neku novu dimenziju. Kontaktirajući pet ruskih restorana u želji da predstavimo tamošnju scenu, ni u snovima nismo mogli zamisliti šta će se desiti. Odluka da tekst ide doneta je iz jednog jedinog razloga. Cafe Bar & Restoran je restoran o ugostiteljima. A ugostitelji su, kako im sam naziv kaže, ljudi koji ugošćavaju sve koji se pojave na njihovim vratima. Istina, to je posao, ali početna ideja i želja da se baviš poslom u kojem ćeš sve učiniti da se gost oseća prijatno, udobno, zadovoljno, ispunjeno, radosno… čini ugostitelje najboljom profesijom na svetu. Tu su da udovolje drugima. I tek kad su drugi zadovoljni, njima je puno srce. I zato uživajte u svakom tekstu koji smo vam priredili u ovom broju.
A pauzu od decembarskog broja smo iskoristili da pribavimo što više ekskluziva. Bela Reka, Enso, Salon 1905 su otvorili svoja vrata i objasnili nam šta ih je dovelo na korak od Michelinovih zvezdica. Dok smo slavili vinarsku slavu, italijanski vinari su u evropskom parlamentu izvojevali važnu pobedu za budućnost vina. Mauro Kolagreko nam je ispričao kako je u Mirazuru krenuo put Meseca, a donosimo vam i šta ima novo u Nomi. Razveseliće vas priča o Yugo Grillu, gastronomskoj ambasadi Srbije u Kini, a pročitaćete i životnu priču najbolje šefice na svetu, peruanke Pie Leon. A kad smo kod priča, ko ih bolje priča od Hadži Jovana Mrđenovića. I priča je o Priči.
I na kraju, ako neko ima primedbu na tvrdnju da su ugostitelji najbolja profesija na svetu, a kao argumente navodi glumačku, pevačku, sportsku profesiju, koji takođe čine najbolje što umeju da obraduju, razvesele i udovolje drugima, samo ćemo reći. Da, tačno je, ali svi oni kada završe predstavu, koncert ili utakmicu odlaze kod – ugostitelja. I zato – mir.
Redakcija magazina
Cafe Bar & Restoran
3 restorana iz Michelinovog vodiča za Srbiju su u ovom broju
7 je boja listova koji se koriste za omotač cigare
10 obroka nedeljno pojede Michelinov inspektor
30 litara vina stane u bocu Melkisedek
280 sedećih mesta ima letnja bašta u Beloj Reci
380% je rast posete portalu cafebarrestoran.rs od decembra 2021.
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročit...
pročitaj jošKad krenete od centra Aranđelovca prema Bukulji, za desetak minuta vožnje dolazite do restorana Lovački Raj. Na nadmorskoj visini od nepunih 400 me...
pročitaj jošKada smo u martu ove godine započeli izbor za Najbolje restorane srpske tradicionalne kuhinje nismo znali čemu da se nadamo. Sve sumnje da će izbor...
pročitaj još