
Kolika je cena vrhunskog zadovoljstva u restoranima sa Michelinovom zvezdicom?
Od svog pokretanja Michelinov vodič je ostao najprestižniji svetski sistem ocenjivanja restorana. Restorani širom sveta koji nose od 1 do 3 zvezdic...
pročitaj jošKrajem prošle godine počeo je rad na tekstu koji je od 24. februara dobio neku novu dimenziju. Kontaktirajući pet ruskih restorana u želji da predstavimo tamošnju scenu, ni u snovima nismo mogli zamisliti šta će se desiti. Odluka da tekst ide doneta je iz jednog jedinog razloga. Cafe Bar & Restoran je restoran o ugostiteljima. A ugostitelji su, kako im sam naziv kaže, ljudi koji ugošćavaju sve koji se pojave na njihovim vratima. Istina, to je posao, ali početna ideja i želja da se baviš poslom u kojem ćeš sve učiniti da se gost oseća prijatno, udobno, zadovoljno, ispunjeno, radosno… čini ugostitelje najboljom profesijom na svetu. Tu su da udovolje drugima. I tek kad su drugi zadovoljni, njima je puno srce. I zato uživajte u svakom tekstu koji smo vam priredili u ovom broju.
A pauzu od decembarskog broja smo iskoristili da pribavimo što više ekskluziva. Bela Reka, Enso, Salon 1905 su otvorili svoja vrata i objasnili nam šta ih je dovelo na korak od Michelinovih zvezdica. Dok smo slavili vinarsku slavu, italijanski vinari su u evropskom parlamentu izvojevali važnu pobedu za budućnost vina. Mauro Kolagreko nam je ispričao kako je u Mirazuru krenuo put Meseca, a donosimo vam i šta ima novo u Nomi. Razveseliće vas priča o Yugo Grillu, gastronomskoj ambasadi Srbije u Kini, a pročitaćete i životnu priču najbolje šefice na svetu, peruanke Pie Leon. A kad smo kod priča, ko ih bolje priča od Hadži Jovana Mrđenovića. I priča je o Priči.
I na kraju, ako neko ima primedbu na tvrdnju da su ugostitelji najbolja profesija na svetu, a kao argumente navodi glumačku, pevačku, sportsku profesiju, koji takođe čine najbolje što umeju da obraduju, razvesele i udovolje drugima, samo ćemo reći. Da, tačno je, ali svi oni kada završe predstavu, koncert ili utakmicu odlaze kod – ugostitelja. I zato – mir.
Redakcija magazina
Cafe Bar & Restoran
3 restorana iz Michelinovog vodiča za Srbiju su u ovom broju
7 je boja listova koji se koriste za omotač cigare
10 obroka nedeljno pojede Michelinov inspektor
30 litara vina stane u bocu Melkisedek
280 sedećih mesta ima letnja bašta u Beloj Reci
380% je rast posete portalu cafebarrestoran.rs od decembra 2021.
21grams - Urban Balkan Bistro se našao među 50 najboljih restorana kojim je predstavljena gastronomska scena Dubaija... Dubai Restaurant Week 2024 ...
pročitaj jošNiš je bogatiji za još jedan, dobro poznati, ugostiteljski objekat. Naime, nakon nekoliko godina pauze usled pandemije korona virusa, ponovo radi š...
pročitaj jošDobro osmišljen jelovnik ne samo da optimizuje troškove i povećava profit, već i unapređuje ukupno iskustvo gostiju u objektu. Pravljenje jelovnika...
pročitaj još